VALIMISED: 10.02 Kõmsi. Sombusele ilmale vaatamata on rahvast valimas palju

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Kõmsil olid esimesed valijad täpselt kell 9 kohal. "Üks vanaisa oma tütrega, kes teenib Kuperjanovi pataljonis aega,” ütles valimiskomisjoni liige Aime Mäemurd.

Kõmsi nimekirjas on 471 valijat, kolmandik neist ehk 162 on oma valiku juba eelhääletamisl teinud.

Valimislaua taga olid kõmsilased kiired, otsused tulid kähku ning siis jäi aega ilmaelu arutamiseks. Kellel juba paprika idaneb ning kes plaanib viinamarja istikutega tegelema hakata, kellel kui palju soojal talvel kütet kokku on hoitud ning kelle naabril on arsti juurde asja olnud. Kõik tuleb ju läbi hekseldada ja meelde jätta. Külaelu on selline.

Ilmar Roosna oli koos abikaasaga valima tulnud Karuselt. Pole pikk maa, neli kilomeetrit ehk, kuid ettevõtmine seegi.

Roosnal oli valik lihtne. "Olen iseseisvuse taastamisest alates ühte parteid valinud, kuigi päris selle nimega see erakond enam pole," ütles 25 aastat tagasi ERSPsse kuulunud Ilmar Roosna. "Olin ise aktiivne kodanike komitees kaasalööja."

Roosna ei varjanud, et tema hääl läks IRLile. "Ehk õnnestub keski kõigutada," põhjendas mees oma valikut. Isikut, kelle poolt ta hääletas, Roosna ei tunne, IRLi nimekirjaski puha uued näod. "Valisin parteid," nentis Roosna.

Päev alles noor, mida ülejäanuga peale hakata? "Tegelen taimekasvatusega, aga täna nii kehv ilm, peab vist puhkepäeva nautima," lausus Roosna ja lisas, et õhtul tuleb ju valimisstuudiot tähelepanelikult jälgida.

Fotod: Urmas Lauri

Valimised kõmsi Valimised kõmsi Valimised kõmsi Valimised kõmsi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
VALIMISED: Lääne Elu valimistuur jaoskondades | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Lääne Elu jõudis Kõmsile. […]