Keskpäevaks käis Eestis hääletamas 42,3% valijatest

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Riigikogu valimistel oli kella 12 seisuga käinud hääletamas 42,3% valijaskonnast, teatas vabariigi valimiskomisjon oma kodulehel. 2011. aasta Riigikogu valimistel oli keskpäevaks hääletanud 37,6% valijatest.

Kõige kõrgem on seni olnud osalusprotsent Hiiumaal (51,8%) ja kõige madalam Ida-Virumaal (31,5%). Läänemaal oli kella 12 seisuga käinud hääletamas 40,1 % valijatest.

Kõik jaoskonnad on avatud kella 20-ni. Hääletada saab täna vaid oma elukoha järgses jaoskonnas. Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart, juhiluba või pensionitunnistus. Valijakaarti ei ole vaja kaasa võtta.

Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse tõttu on võimalik ka kodus hääletada. Selleks tuleb esitada kirjalik taotlus oma elukohajärgsele jaoskonnakomisjonile või kutsuda hääletuskast koju telefoni teel hiljemalt täna kella 14-ks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas
9 aastat tagasi

see on koos E- ja eelhääletusega? Sealt tuli koku ca 25%, kokku 65% ei tundu reaalne.

VALIMISED: Lääne Elu valimistuur jaoskondades | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Keskpäevaks oli Läänemaal valimas käinud 40,1% valijatest. […]