Homsest on lubatud suverehvidega sõita

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Suverehvid (4) 1. maist enam naastrehvidega sõita ei või. Foto: Urmas LauriRehvivahetusega praegu veel kiirustada ei maksa. Foto: Urmas Lauri

Kuigi homsest tohib Eestis sõita suverehvidega, ei maksa rehvivahetusega veel kiirustada. Eestimaa muutliku ilma tõttu võib teedel esineda jätkuvalt libedust, mis muudab suverehvidega autosõidu äärmiselt ohtlikuks.

Talverehvide kasutamine Eesti Vabariigis on kohustuslik kolmel talvekuul, alates 1. detsembrist kuni 1. märtsini. Naastrehvidega sõitmine on lubatud alates 15. oktoobrist kuni 31. märtsini, talviste teeolude korral kuni 30. aprillini. Naastudeta talverehvidega ehk lamellrehvidega tohib sõita aasta läbi.

“Vaatamata sellele, et ilmateade lähinädalatel tõsist lumesadu ei prognoosi, võib praegustes ilmastikuoludes suverehvidega sõitmine lõppeda traagiliselt nii juhile kui kaasliiklejatele. Hoolikalt tuleks läbi mõelda, millistel teedel enim sõitmist on ja selle järgi otsustada, kas on vajadust rehvivahetuse järele või mitte,” ütles Maanteeameti liiklusohutuse osakonna liiklusekspert Villu Vane, kelle sõnul pole ilma otsese vajaduseta mõistlik teid ega rehve kulutada.

Viimsis asuva rehvitöökoja ja Eesti suurima rehvivalikuga rehvipoe Kummiproff.ee juhatuse liikme Karl Kulla sõnul tuleks märtsikuu alguses teha kindlaks olemasolevate suverehvide olukord. “Kui õhutemperatuur langeb alla 3 kraadi, lüheneb suverehvidega sõites oluliselt ka sõiduki pidurdusteekond. Päevased plusskraadid võivad seega olla sõitmiseks ohutud, ent öine nullilähedane õhutemperatuur seda ei ole. Enne püsivate soojakraadide saabumist soovitan rehvivahetuse asemel kontrollida, kas eelmise hooaja suverehve üldse kannatab autole alla panna või tuleks mõelda uute ostmise peale,” sõnas Kulla.

Kulla sõnul algab rehvivahetuse hooaeg enamjaolt aprillis ja saavutab haripunkti kuu viimastel päevadel, mil vabu aegu on pea võimatu leida. “Kummiproffi online kalender annab põhjaliku ülevaate vabadest rehvivahetuse aegadest, tänu millele saab klient rehvivahetuse aegsasti ette planeerida. Sobiva aja leidmisel tuleb broneerimiseks süsteemi sisestada oma kontaktandmed ja autonumber,” lisas Kulla.

2008. aastal asutatud Kummiproff pakub kõiki rehvivahetuse, autopesu ning klaasivahetuse- ja parandusega seotud teenuseid. Kummiproff.ee online rehvipoe näol on tegemist Baltimaade suurima rehvivalikuga, pakkudes kokku üle 100 000 erineva rehvi ligi 40 tootja poolt. Kiire, korrektne ja mugav klaasivahetus- ning parandus valmib koostöös meie partneri Autoklaas1 klaasiteenindusega. Viimsis asuvasse Kummiproffi teenindusjaama rehvihotelli oleme loonud ideaalsed tingimused rehvide aastaringseks hoiustamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Luuaste
7 aastat tagasi

Rehvid on vankeil……

Smithd813
7 aastat tagasi

Ovver the course of the initial period, they began tto form grooup dddcdgbebkfaebkc

Suverehvid
8 aastat tagasi

Soovitan Suverehve http://www.rehvitakso.ee

kunn
9 aastat tagasi

Sõitsin ühtede naelkummidega 9 talve ja sõidaks ühe veel, aga auto jõudis esimesena ära laguneda.

nimetu
9 aastat tagasi

ma ei kasuta kondoomi rohkem kui korra aga autokummidega saan 2-3 suve söidetud

Kana
9 aastat tagasi

Ma ühte kummi üle 1x ei kasuta. Kummiproff my ass

Eesti Vabaks
9 aastat tagasi

Karl Kulla sõnul tuleks märtsikuu alguses teha kindlaks olemasolevate suverehvide olukord. “Kui õhutemperatuur langeb alla 3 kraadi, lüheneb suverehvidega sõites oluliselt ka sõiduki pidurdusteekond.
Mitte essugi ei saa aru, peab vist ühe “Absoluti” veel tegema ja siis uuesti lugeda proovima….