Täna lõppenud eelhääletamisel osales 33% valijatest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

valimisedTäna lõppenud Riigikogu valimiste eelhääletamisel osales 296 109 inimest. Elektroonilisel hääletamisel osales 176 491 valijat, jaoskonnas käis valimas 119 618 inimest. Kokku osales seega eelhääletamisel 33% valijatest.

Läänemaal on jaoskondades valimas käinud 12,5 protsenti valimisnimekirja kantud elanikest, Hiiumaal 15,1 ja Saaremaal 13,2 protsenti valijaist.

Varasemast aktiivsem oli osalemine e-hääletamisel – senine rekordtulemus pärines nelja aasta tagusest ajast, kui 2011. aasta Riigikogu valimistel kasutas elektroonilise hääletamise viisi 140 846 inimest.

Kokku langetas eelmistel Riigikogu valimistel eelhääletamise ajal otsuse 250 043 valijat, mis moodustas 27,4% protsenti nende üldarvust.

Valimispäeval, 1. märtsil on kõik valimisjaoskonnad avatud kell 9.00 – 20.00 Valimispäeval saab hääletada üksnes oma kodukoha valimisjaoskonnas ning eelvalimiste ajal antud häält muuta ei saa. Terviseseisundi tõttu või mõne muu mõjuva põhjusega on võimalik valimispäeval ka kodus hääletada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
9 aastat tagasi

Ma käisin Kultuurimajas suppi söömas ja hääletasin ka. Eks see oli säästuhääletamine,paber on ju kallis – kõigi kuue kabiini peale oli üks pabernimekiri. Vanasti oli igas kabiinis seinal kõikide nimekiri…