Saartsi hinnangul jääb valimisaktiivsus tavapärasele tasemele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

valimisedTallinna Ülikooli politoloogi Tõnis Saartsi hinnangul jääb valimisaktiivsus tänavustel riigikogu valimistel tavapärasele tasemele.

"Eelhääletuse tulemuste põhjal on raske midagi veel ennustada. E-hääletus on saanud tavaliseks valimistel osalemise viisiks ning ei luba lõpliku valimisaktiivsuse kohta veel midagi kindlalt väita," ütles Saarts BNS-ile. "Arvestades valimisaktiivsust varasemalt riigikogu valimistel võib ka tänavu valimisaktiivsus jääda vahemikku 55 kuni 65 protsenti, samas ei saa täiesti välistada ka veidi kõrgemat valimisaktiivsust," lisas Saarts.

Vabariigi valimiskomisjoni andmeil oli teisipäeva õhtul peale kella 20 oma valiku teinud kokku 24 protsenti valijatest, neist 15,4 protsenti olid osalenud e-hääletusel. Jaoskondades oli valimisaktiivsus olnud kõrgeim Tartu linnas, kus oli valimas käinud 17,1 protsenti valijatest. Lääne maakonnas oli käinud valimas 7,9 protsenti valijatest, Hiiumaasl 9,8 ja Saaremaal 8 protsenti valijatest.

Valimisjaoskondades ja internetis saab eelhääletada veel kolmapäeva õhtul kella 18-ni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments