Ilm lõpetas jääraja karikasarja plaanitust varem

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Pühapäeval lõpetati pidulikult tänavune jääraja karikasari. Sooja ilma tõttu kavandatust varem lõppenud sarjas jõuti plaanitud kuuest etapist sõideti neli.  

Võistlus toimus paraleelselt kahes arvestuses – karikaarvestuses, kus said punkte kõik osalejad ja meistrivõistluste arvestuses, kus said punkte ainult läänlased. Osavõtt oli suhteliselt hea vaatamata Autospordiliidu kehtestatud nõudele, et iga võistleja lunastab omale võistlejakaardi. 

4WD klassis võttis meestega mõõtu ka üks naisterahvas, Triin Laiverik, ja nii mõnigi mees pidi tema paremust tunnistama. 4WD klassis oli tänavu võitmatu Virtsu mees Rainar Leibak, kes saavutas esikoha nii karika- kui ka meistrivõistluste arvestuses. Karikaarvestuses jäi ka kolmas koht Läänemaale Ain Laiverikule, teine oli Edgar Jõgi.

Esiveoga autodel oli võitmatu Ridala mees Keven Serbin ja teine läänlane Rico Rodi, kolmas koht läks Harjumaale Marek Meindorfile.

SU klassis oli ka kõigil võistlustel võitmatu Sander Ilves, Toomas Kirsi ja Kalle Kruusma ees. Sama järjestus ka meistrivõistluste arvestuses.

Naisteklassis võttis osa neli võistlejat ja kindla võidu viis harjumaale Kersti Meindorf, Kristi Korsi ja Merilin Korpe ees. Läänemaa arvestuses oli esimene Merilin Korpe Britta Bõldääre ees.

J-18 arvestuses jäi samuti võit Läänemaale – Kaido Märss edestas Martin Krönströmi ja Martin Jaanust. Viimastel etappidel oli väga kiiret sõitu tegemas Andres Kruusma, kuid et teiselt etapilt pidi laskmisvüistluste tüttu eemale jääma, jäi poodium püüdmata.

V-60 klassis oli esimestel etappidel kiirem Valter Puda ja nii talle ka esikoht Hillar Kruusma ja Toomas Lembergi ees. Neljas veteran, kes sai osaleda vaid ühel etapil, oli Väino Tõkke.

Tagaveos napsas kindla sarjavõidu väikese FIAT 133-ga sõitnud Ruslan Pleshanov Herki Ilvese ja Tom Kõrvase ees.

2WD-sport klassis oli kõik sõidud võitmatu Ennor Lugna, teine ja kolmas olid läänlased Reigo Klemann ja Sander Ilves.

Läänemaa meistrid said eriauhinnad Lääne Elult ja Lääne Elul oli eriauhind ka ainsale meestega ühes klassis 4WD autoga võistelnud naisele.

Kalle Kruusma

 

Auhinnalaud 1 Esivedu esikolmik 2015 2015 Naiste esikolmik Noorte esikolmik 2015 Tort

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments