Läänemaa lasteaiajuhid tutvusid seadusemuudatustega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eile toimus koolieelse lasteasutuse seaduse ja riikliku õppekava arutelu maavalitsuse saalis, kus Haridus- ja teadusministeeriumi esindaja Tiina Peterson tutvustas Läänemaa lasteaedade juhtidele seaduse ja õppekava muudatusi, vahendab Lääne maavalitsuse veebileht.

Muudatuste eesmärgiks on lasteaia ja lastehoiu kohtade kättesaadavamaks muutmine ning töökorralduslikud põhimõtted, mis tagaksid laste turvalisuse lasteaias. Samuti on plaanis rühmi komplekteerida rohkem laste vajadustele vastavalt ja muuta kodukorda nii lastele kui vanematele arusaadavamaks et kokkuvõtteks oleks tulemuseks üleüldine alushariduse kvaliteedi paranemine.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna peaeksperdi Tiina Petersoni sõnul, kes maakondlikku arutelu läbi viis, võetakse muudatusi kenasti vastu, sest nende väljatöötamist alustati aegsasti ja teabepäevadel, nagu ka maavalitsuses toimunu oli, saab küsimused hästi läbi arutada, et rakendumine oleks kergem.

Osa muudatuse punkte, mis puudutavad kohalike omavalitsuste hoiukoha tagamist, on juba rakendunud. Kodukorra ja töökorralduse muudatused rakenduvad uuest õppeaastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments