Lihulas tähistatakse vabariigi aastapäeva kontsertaktuste, ajalooloengu ja filmiga “1944”

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

mati Mandel urmas lauriMati Mandel räägib Lihula ajalooklubis sõjajärgsetest mässumeelsetest noorsooorganisatsioonidest Lihulas. Foto: Urmas Lauri

20. veebruar

  • 14.00 avatakse Lihula raamatukogus Kaitseliidu Lääne maleva ja Haapsalu linna näitus “Haapsalu Vabadussõja mälestusammas vanadel fotodel”. Näitust tuleb avama Haapsalu linnapea Urmas Sukles ning näituse juhatab sisse koostaja Heiki Magnus. Kaitseliidu tänapäeva tutvustab Lääne maleva pealik, major Arnold Juhans.

22. veebruar

  • 12:00 Lihula ajalooklubi Lihula mõisas. Mati Mandel "Sõjajärgsed mässumeelsed noorsooorganisatsioonid Lihulas".
  • 16.00 kontsertaktus Lihula kultuurimajas. Esineb Lihula meeskoor.

23. veebruar

  • 12.30 Lihula Gümnaasiumi aulas

Tervituskõned: Neeme Suur, Varje Ojala Toos, Janar Sõber

Eesti Kontsert esitleb: Jüri Aarma ja ooperkvartett “Ei pea mitte püsti tõusma”. Kontsert pakub mõtteainet hümni kui riigi muusikalise sümboli tähendusest.

Kontserdile järgneb rongkäik parki ja pärgade asetamine ausamba* jalamile.

  • Sõnavõtud ausamba juures.

* Ausamba juurde jõutakse esialgse plaani kohaselt umbes kell 13.45.

24. veebruar

  • 11.00 Metsküla rahvamajas. Esinevad Metsküla kooli lapsed ja rahvatantsurühm Kirivöö. "Lauake kata end…" ehk söögi ja joogi võtab igaüks ise kaasa.

25. veebruar

  • 19.00 Lihula kultuurimajas Elmo Nüganeni film "1944". Film käsitleb 1944. aasta sõjasündmusi Eestis. Tegevus hargneb Sinimägede lahingutest juulis kuni Sõrve sääre vallutamiseni Punaarmee poolt novembri lõpus. Sõda näidatakse mõlema osapoole – Saksa armees ja Punaväes sõdivate eestlaste silme läbi. Valikuid tuleb langetada mitte ainult sõduritel, vaid ka nende lähedastel. Pilet 3 eurot.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kohalik
9 aastat tagasi

23. oli vanasti ikke üks teine tähtpäev…

Patrioot
9 aastat tagasi

Tore,et Lihulas ka midagi toimub, sest Taru rahu 95. aastapäeval oli küll tunne, et Lihula on väljasurnud, ei riigilippe majadel, muudest üritustest rääkimata.

lapsevanem
9 aastat tagasi

Koolil ei ole tark tegu sunniviisil lapsi sellisel puhul rongkäiku ja pärgi panema sundida. Selline algatus peab tulema ikka lastelt endilt , ehk siis kodune kasvatus !