Urmas Tartes õpetas liblikaid pildistama

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

Neljapäeval kogunes Haapsalu innovatsioonikeskusse arvukalt huvilisi bioloog Urmas Tartese loodusfotoõhtule, teemaks olid Eesti päevaliblikad.

Õhtu esimeses osas tutvustas Tartes enda pildistatud fotodega illustreerides liblikate elu ja arengut looduses. Samuti sai näha pilte Eestis esinevaist liblikaliikidest nende elupaikades. Paljudele oli uudiseks, et meil võib kohata ka rändliblikaid, kes lendavad talve saabudes lõunasse Vahemeremaadesse.

Ettekande teises osas tutvustas Urmas Tartes oma eelmisel aastal ilmunud raamatut „Eesti päevaliblikad”. Liblikad on pildistatud – nii looduses kui ka stuudios – põhiliselt makrovõttega. Fotograaf tutvustas ka makropildistamise tehnikat. Lõpuks said soovijad proovida Tartese ligi 20 kg kaaluvat fototehnikaga seljakotti.

Fotod: Arvo Tarmula

Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (1) Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (2) Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (3) Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (4) Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (5) Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (6) Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (7) Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (8) Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (9) Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (10) Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (11) Urmas Tartese loosusõhtu arvo tarmula (12)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments