Lääne Elu kandideerib parima kujundusega väikelehe tiitlile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne Elu kujundusNeljapäeval kogunes Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii, kes valis välja parima kogu kujundusega, parima olemusloo kujundusega ja parima veebikujundusega ajalehed. Väikese tiraažiga lehtede kogu kujunduse kategoorias osales kaheksa lehte ja nominendid on Järva Teataja, Lääne Elu ja Sirp.

Uues veebikujunduse kategoorias osales üheksa tööd, teatas EALL. Žürii otsusel on nominendid ohtuleht.ee, aripaev.ee ja sirp.ee.

Žürii valis välja ka kaks parima kujundusega ajalehte tiraažiga alla 20 000 ja üle 20 000. Suurte kategoorias osales kuus lehte ja nominentideks tulid Postimees, Eesti Päevaleht ja Eesti Ekspress. Väikese tiraažiga lehtede kogu kujunduse kategoorias osales kaheksa lehte ja nominendid on Järva Teataja, Lääne Elu ja Sirp.

Suurte lehtede olemusloo kujunduse kategoorias võistles kokku 31 tööd. Žürii valis nominentideks Postimehe, Eesti Päevalehe ja Eesti Ekspressi. Väikese tiraažiga ajalehtede olemusloo kujunduse kategoorias osales 41 tööd. Nominendid on Järva Teataja, Tartu Postimees, Virumaa Teataja.

Kujunduskonkursil osales tänavu kokku 18 ajalehte.

Žüriisse kuulusid Postimehe peakujundaja Jaanus Koov, Tartu Ülikooli ajakirjanduse ajaloo teadur Roosmarii Kurvits, Tartu Postimehe infograafika toimetaja Artur Kuus, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets, Eesti Päevalehe kujundusosakonna juht Raimo Reiman, Fookus Meedia kujundaja ja kirjastaja Siim Saidla ning Äripäeva peakujundaja Margit Toovere. Žürii tööd korraldas Õhtulehe peakunstnik Risto Mandre.

Võitjad avalikustatakse pressipeol, mis toimub 6. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mesinikk
9 aastat tagasi

surmakuulutuste kujundusest seal ilmselt jutt käibki…

Gen.
9 aastat tagasi

LE on igati hea kujundusega ja nurmaalne leht. Aastaid. Tavaliselt loen seda ikkagi netist, kuigi paberlehes on palju rohkem uudiseid. Kasvõi surmakuulutusi….