Noarootsi jääteed veel ei avata

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Haapsalu–Noarootsi 3,5 kilomeetri pikkune jäätee on nõuetekohaselt tähistatud, kuid ametlikult seda veel avada ei saa, sest lahe keskosas on jää veel liiga õhuke.

Maanteeameti Haapsalu esinduse hooldeosakonna vanemspetsialist Tiit Ruut käis koos jääteemeister Raivo Õiglasega eile ennelõunal trassi uurimas.

„Plaanisin homme [täna – toim.] lahti teha, aga täna selgus, et lahe keskel on veel liialt õhukese jääga kohti,” ütles Õiglas. „Kahe tonni jaoks on uus jää veel natuke õhuke.”

Õiglas ütles, et jääteke on Haapsalu lahel tänavu olnud vaevaline. „Kõvad tuuled lükkasid esimese jää Noarootsi randa, lahe keskosa oli jäävaba ning uus jää pole seal veel nii paks, et maanteeameti nõuetele vastaks,” lausus Õiglas.

Jäätee avamiseks on Õiglas valmis. „Kõik on tehtud, trass on tähistatud, valvurisoojakud paigas, tõkkepuud ees,” loetles Õiglas.

Millal trassi pealesõitudelt tõkkepuud eest tõsta saab, seda ei osanud jääteemeister eile veel öelda. „Vanainimese tarkuse kohaselt hakkab loov kuu jääd kasvatama, vaatame, kas see tõele ka vastab,” ütles Õiglas.

„Ega talv ei ole veel otsas,” rahustas Õiglast jääteele kibelejaid. „Sel sajandil oleme jäätee viiel korral veebruari teise dekaadi lõpus avanud.”

Isegi kui lisaks Haapsalu–Noarootsi jääteele peaks tekkima võimalus avada veel mõnda taliteed, siis kindlasti ei tegelda tänavu Virtsu–Kuivastu jäätee rajamisega.

Mullused jääteed

  • Haapsalu–Noarootsi (pikkus 3,5 km), avatud 15 päeva (24. jaanuarist kuni 11. veebruarini).
  • Rohuküla–Sviby (pikkus 10,2 km), avatud 5 päeva.
  • Tärkma–Triigi (pikkus 16,9 km), avatud vaid 1 päev.
  • Heltermaa–Rohuküla (pikkus 25 km), ei avatud.
  • Kihnu–Munalaiu (pikkus 12 km), ei avatud.
  • Virtsu–Kuivastu (pikkus 10–12 km), jääteed ei avatud, jääd ei uuritud.

Fotod: Arvo Tarmula

Noarootsi jäätee pealesõit Arvo Tarmula (1) Noarootsi jäätee pealesõit Arvo Tarmula (2) Noarootsi jäätee pealesõit Arvo Tarmula (3) Noarootsi jäätee pealesõit Arvo Tarmula (4)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
300 bmw
9 aastat tagasi

rally auto olgu 300 bmw mitte lada.

müüa dek seade
9 aastat tagasi

müüa dek seade millega on võimalik anonüümse kommenteerija 30 m2 id järgi tuvastada. hind 3500.- kel konkreetn huvi võtku ühendust.

Hr. Õiglas
9 aastat tagasi

…on väga palju aastaid jääteid teinud ja tunneb asja. Nii et tarkpead,võtke hoogu maha. Aga küll peaks olema seadus,mis nõuab pääste ja ravikulud välja neilt lambapeadelt,kes omavoliliseslt või raskema masinaga jääle lähevad. E. seni,kuni pole rahaülekannet,päästma ei minda….

Lödi
9 aastat tagasi

Ajukääbikud. Kõik see kamp kirjutab vigadega:)

Kalle
9 aastat tagasi

Vaadates osade kommentaatorite kommentaare,siis kahjuks OINAS jääb ikka OINAKS,Kui ei meeldi mida teised teevad siis tee ise ja vaatame mida sinu tegevusest teised arvavad,nii nagu lajatad teiste tegemistele saad sa ka oma tegemistele tagasi.Kus pole vaja ja ei tea kuidas suhelda või rääkida ,HOIAB IKKA KEELE HAMMASTE TAGA ja SUU ON SÖÖMISEKS,MITTE TEISTE PIHTA SITA LOOPIMISEKS.

Lugupeetud ekspert ja Meister.
Raivo teab mis ta räägib.

muidugi
9 aastat tagasi
Reply to  Kalle

oma tasku ju lähemal

Meister
9 aastat tagasi

Tal pohlad kas avatakse või mitte. Oma raha saab ikka vast kätte.

ekspert
9 aastat tagasi

See on lihtsalt vastutustundetu jama, mida see härra Õiglas räägib. Peab olema ikka puhta korrast ära peast, et mitte arvestada ilmaga. Mitte ükski ilmaportaal ei ennusta ilma külmenemist, vaid ikka ja aina soojenemist. Mis jää kasvatamisest ja vanarahva tarkusest see oinas jahub????? MIKS te raiskate maksumaksja raha sellise totruse peale??????????

linlane
9 aastat tagasi
Reply to  ekspert

Ei tea, kas sa näost näkku ka nii ülbe tekstiga oled?! Oled vist unustanud selle vanasõna:Kes teisele nime annab see ise seda kannab! Piinlik oli sellise kommentaari lugeda…

hm
9 aastat tagasi

Selle raha oleks võinud küll teeremonti panna, kui vaadata erinevate riikide pikkaajalisi prognoose.