Lihulas mängisid saalijalgpalli 1.-3. klassi lapsed

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

saue ja lihula saalijalgpall

Noored jalgpallurid. Foto: erakogu.

Lihulas toimusid esmakordselt Eesti Koolispordi Liidu ajaloos saalijalgpalli võistlused 1.-3.klassi lastele.

Nii väikestele spordilastele otsustas Eesti Koolispordi Liit koostöös Eesti Jalgpalli Liiduga korraldada võistluse just jalgpalli üha kasvava populaarsuse tõttu.

Turniirid toimusid igas maakonnas, kus võistluse viis läbi korralduskohas tegutsev kohalik jalgpalliklubi. Läänemaal tegi seda Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi.

Läänemaa turniirist võttis osa kuus võistkonda, kelle enamik liikmeid on juba jalgpalliga sinasõbrad ja harjutanud seda mängu kaks-kolm aastat.

Turniiril sai esikoha Lihula gümnaasiumi I võistkond (Ralf Pindis, Karl Murumets, Herman Reinmaa, Mihkel Sibul, Stefan-Lauri Mölder, Robico Villers; treener Jaanus Getreu), 2. koht kuulus Haapsalu linna algkoolile (treener Triin Vellemäe), 3. koht Kullamaa keskkoolile (treener Toomas Sassian).

Järgnesid Haapsalu põhikool (juhendaja Elen Kuli), Virtsu/Vatla (treener Priit Tein) ja Lihula Gümnaasiumi II võistkond (treener Jaanus Getreu)
Kõiki koole autasustati jalgpalliga ja mängijaid diplomi ning maiustusega. Esikolmikusse jõudnud said ka medalid.

Kuigi nii noortele lastele on selline võistlus eelkõige mängurõõmu ja positiivse emotsiooni pakkumiseks, oli ka sellel turniiril mänge, mis treenerid-lapsevanemad-pealtvaatajad vaimustusse viisid. Nähtu põhjal saab juba märkida, et noortel jalgpalluritel on olemas juba teatud oskused.

Järgmised saaliturniirid noortele jalgpalluritele Läänemaal toimuvad juba eeloleval nädalavahetusel samuti Lihulas. Toimub Taebla Auto karikaturniir neljale erinevale vanusegrupile. Osaleb 15 erinevat jalgpalliklubi, 25 võistkonnaga üle Eesti.

Jaanus Getreu 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maali
9 aastat tagasi

Ikkagi maakonna parim treener hurraaa. Mis vehklemises vastu panna.

Lihula
9 aastat tagasi

Poisid tublid, treener ka!