Detailplaneeringu avalik väljapanek

Kylaline

info@le.ee

Hanila valla Virtsu aleviku Virtsu kalasadama ja lähiala üldplaneeringut muutev detailplaneering on vastu võetud Hanila vallavolikogu 4.2.2015 otsusega nr 48.
Detailplaneeringu kohaselt muutuvad Vanalinna 2 (tankla), Vanalinna 4 (aknatehas) ja Linnamäe maaüksuste piirid, kuid pindalad jäävad samaks. Munitsipaalomandis olev Vanalinna maaüksus jagatakse kolmeks eraldi krundiks: Virtsu linnusele Vanalinna (Vanalinna 17) krunt üldkasutatav maa, sadama osale (Vanalinna 17a) tootmismaa ja Vanalinna tänava lõigule (Vanalinna 17b) transpordimaa sihtotstarbega krunt.
Kalasadama krundiks (Kalasadama tee 2) liidetakse juba munitsipaal-omandis olev sadamaosa (Vanalinna 17a) ja munitsipaalomandisse taotletav sadamaosa (Kalasadama tee 2). Krundile planeeritakse ehitusõigus ühe suurema või kahe väiksema paadikuuri ja sadamat teenindava olmehoone rajamiseks kokku ehitusaluse pinnaga kuni 600 m2. Olmehoone on mõeldud kasutamiseks nii sadama kui ka linnuse külastajatele.
Linnuse varemetest põhja ja lääne poole on planeeritud rajada uus kaldakindlustus (mere ranna kindlustusrajatis) koos kõnniteega, et konserveeritavad linnuse varemed oleksid hõlpsamini vaadeldavad ka mere poolt.
Juurdepääsuteedeks linnusele, sadamale, Vanalinna 13 ja 15 krundile on planeeritud Vanalinna tn lõik 2 ja Kalasadama tee, seal asuvad ka avalikud parklad.
Planeeringulahendus muudab Hanila valla üldplaneeringut. Kasutusele võetakse üldplaneeringus merealana märgitud ala: laiendatakse sadamat, rajatakse avalikud teed ja parkimisplatsid. Seetõttu muutuvad ka munitsipaalmaa piir, detailplaneeringu kohustusega ala piir ja ranna ehituskeeluvööndi piir. Ehituskeeluvööndit ei vähendata, kuna planeeritakse sadamat, sadamat teenindavaid hooneid, avalikke teid, ranna kindlustusrajatisi ning tehnovõrke ja -rajatisi.
Detailplaneeringu avalik välja-panek on 23. veebruarist kuni 23. märtsini Hanila vallavalitsuses ja Virtsu raamatukogus.
Detailplaneeringu materjalid vt lisa
http://www.hanila.ee/detailplaneeringud.

Hanila vallavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments