Anton Pärn pälvis Saksamaa Teeneteordeni

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Anton Pärn

Piiskopilinnud Merilin kaustel lehemets (2) anton pärnAnton Pärn. Foto: Merilin Kaustel-Lehemets

Saksamaa president autasustas endist kultuuriministeeriumi asekantslerit Anton Pärna Saksamaa Teeneteordeni I klassi Teeneteristiga tunnustusena eriliste teenete eest Saksamaale. Praegu on Pärn SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juht.

Saksa suursaadik Matthias Schlaga annab autasu teisipäeval Saksa presidendi Joachim Gaucki ülesandel Pärnale üle, teatas Saksa saatkond BNS-ile. Pärn pälvib tunnustuse aastaid kestnud töö eest langenud Saksa sõdurite kalmistute rajamisel ja hooldamisel.

Suuresti tänu tema tööle sai Saksa Sõjahaudade Hoolde Rahvaliit alates 1991. aastat rajada Eestisse 14 sõdurikalmistut, kus leidsid oma viimase puhkepaiga umbkaudu 35 000 enamasti Teises maailmasõjas langenut. Põhiliselt on tegemist saksa, aga ka eesti ja teistest rahvustest sõduritega.

Saksa Sõjahaudade Hoolde Rahvaliit hooldab 45 riigis ühtekokku 832 I ja II maailmasõja kalmistut ja pakub motoga "Leppimine haudadel – töö rahu nimel" mitmeid haridus- ja noorteprogramme.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hm
9 aastat tagasi

keegi võiks ka Haapsalu vana kalmistu korda teha.Selline ajaloomälestusmärk keslinnas ja sellises korras……

tubli mees
9 aastat tagasi

Muusemil hoopis teine hingamine! Kiitus!

vanamees
9 aastat tagasi

Tubli mees!

Nii tore
9 aastat tagasi

Palju õnne Anton !