Irina Embrich: parimad ei peaks epeenaiskonna koha eest võitlema

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Epeenaiskond Foto: A.Bizzi /Itaalia Vehklemisföderatsioon.Epeenaiskond. Kristina Kuusk (vasakult), Julia Beljaleva, Irina Embrich ja Erika kirpu. Foto: A.Bizzi /Itaalia Vehklemisföderatsioon.

Irina Embrich arvab, et vaimsete pingete vähendamiseks tuleks juba enne olümpiakvalifikatsiooni algust valida need paar-kolm Eesti vehklejat, kes epeenaiskonna edu korral kindlasti Rio de Janeiros koondisse kuuluks, kirjutab Jaan Martinson Eesti Päevalehes.

Eesti epeenaiskonnal on üks turniir – Buenos Aireses – veel nii-öelda harjutamiseks ja parima koosseisu valimiseks ning siis tuleb 1. maist LAV-is olümpiapunkte koguma hakata. Eesti peab Riosse pääsemiseks olema maailma edetabelis viie seas. Praegu ollaksegi viies.

Viiest naiskonnas kaasa löövast vehklejast (Erika Kirpu, Irina Embrich, Julia Beljajeva, Kristina Kuusk ja Katrina Lehis) pääseb olümpiale neli, neist üks varuvõistlejana, kes individuaalturniiril võistelda ei saa.

Naiskonna peatreener Kaido Kaaberma ei saa võtta üheltki vehklejalt lootust olümpiamängudele pääseda. „Koht koondisse tuleb välja võidelda. Isegi kui ma peaksin kaks kindlat mängudele minejat praegu välja valima, siis kes need oleks? Embrich on naiskonnavõistluses teistest pikalt üle, aga teised on kõik võrdsed, üks torge siia- või sinnapoole.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments