Täna selguvad Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia võitjad

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Ilon

Täna kuulutab SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid Iloni Imedemaal välja Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia, mis on pühendatud kunstniku 85. sünnipäevale.Ühtlasi avatakse IloniImedemaalkonkursil osalenud õpilaste joonistustööde näitus.

Konkursile olid oodatud kõik Eestis kunstikoolis õppivad lapsed vanuses 14-18 a. Kokku laekus 54 noore kunstniku tööd, igaühelt kolm erinevat joonistust, neist üks oli illustratsioon. Žüriid juhtis IloniImedemaa näituse kuraator Tea Tammelaan, liikmed olid Viive Noor (Eesti Lastekirjanduse Keskus), Kersti Tiik (Eesti Kunstimuuseum), Liina Valdmann ja Maarja Aaloe (Iloni Imedemaa). Žürii valis välja kuus parimat, kelle seast valis kolm paremat välja Ilon Wikland isiklikult.

„Tähtis on kui sul on eeskujuks kunstnik, keegi, keda saad imetleda ja kellelt saad inspiratsiooni. Aga see ei tähenda kopeerimist. Pead ise midagi uut välja mõtlema ja ise omast peast joonistama. See, mis tuleb sinu seest, jääb ka kohe silma. Ja mis on oluline – peab tahtma tööd teha ja joonistada. Palju joonistada,” ütles konkursil osalenutele Ilon Wikland.

Iloni Imedemaa rõõmustab väga heade tööde üle ja tänab kõiki tublisid osalejaid ning ootab rohket osalemist järgmisel aastal. Ilon Wiklandi noore kunstniku preemia saab iga-aastaseks traditsiooniks.

Kõigi osalejate töödest on Iloni Imedemaal avatud näitus kuni aprilli lõpuni. Veebruaris ja märtsis on IloniImedemaalekõigile sissepääs poole hinnaga ja muuseumipoe tooted soodushindadega.

Iloni Imedemaa uus püsinäitus „Olen alati siin. Ilon” tunnistati Eesti muuseumite 2014. aasta parimaks püsinäituseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments