Galerii: Ilon Wiklandi nimelise preemia sai Liismari Viik

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21

Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia pälvis Liismari Viik Pärnu kunstikoolist.

Wikland kirjeldas ta töid kui lasteraamatule omaseid pilte, kus pildil juhtub midagi. Auhinnaks pälvis Viik 500eurose preemia ja Wiklandi teose.

Liismari Viik ütles, et tema on joonistanud juba lasteaiast alates ja see on tema jaoks alati loomulik olnud. Saadud auhind teeb ta rõõmsaks ja paneb edasi pingutama.

Konkursil osalema ajendas Liismari Viiki tema kunstikooli õpetaja, kes rääkis talle konkursist.

Konkursile olid oodatud kõik Eestis kunstikoolis õppivad lapsed vanuses 14-18 a. Kokku laekus 54 noore kunstniku tööd, igaühelt kolm erinevat joonistust, neist üks illustratsioon. Viik valis illustratsiooniks „Nukitsamehe” raamatu.

Žüriid juhtis Iloni Imedemaa näituse kuraator Tea Tammelaan, kelle elutee määras samuti kunagi ühelt kunstivõistluselt saadud preemia, mis ajendas teda kunstikooli edasi õppima minna. Žüriisse kuulusid veel Viive Noor Eesti lastekirjanduse keskusest, Kersti Tiik Eesti kunstimuuseumist, Liina Valdmann ja Maarja Aaloe Iloni Imedemaalt.

Žürii valis välja kuus parimat, mille hulgast valis Ilon Wikland välja esikolmiku.

Kõigi osalejate töödest on Iloni Imedemaal avatud näitus kuni aprilli lõpuni. Veebruaris ja märtsis on Iloni Imedemaalekõigile sissepääs poole hinnaga ja muuseumipoe tooted soodushindadega.

Fotod: Arvo Tarmula

Ilon Wiklandi preemia (20) Liismari Viik Ilon Wiklandi preemia (1) Ilon Wiklandi preemia (2) Ilon Wiklandi preemia (3) Ilon Wiklandi preemia (4) Ilon Wiklandi preemia (5) Ilon Wiklandi preemia (6) Ilon Wiklandi preemia (7) Ilon Wiklandi preemia (8) Ilon Wiklandi preemia (9) Ilon Wiklandi preemia (10) Ilon Wiklandi preemia (11) Ilon Wiklandi preemia (12) Ilon Wiklandi preemia (13)
Ilon Wiklandi nimelise noore kunstniku preemia pälvis Liismari Viik Pärnu kunstikoolist.
Ilon Wiklandi preemia (14) Ilon Wiklandi preemia (15) Ilon Wiklandi preemia (16) Ilon Wiklandi preemia (17) Ilon Wiklandi preemia (18) Ilon Wiklandi preemia (19) Ilon Wiklandi preemia (21)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments