Haapsalu Käsitööselts saab Pitsikeskuse loomise eest rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemia

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pitsikeskuse näitus (13)Haapsalu Pitsikeskus. Foto: Arvo Tarmula

Eesti Kultuurkapitali aastapreemiate pidulik üleandmine toimub täna õhtul kinos Kosmos IMAX. Üheks preemiasaajaks on Haapsalu Käsitööselts.

Üle antakse Kultuurkapitali peapreemiad ning audiovisuaalse kunsti, kehakultuuri ja spordi, kujutava ja rakenduskunsti ning rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemiad.

Eesti Kultuurkapitali aastapreemiad antakse välja arhitektuuri, audiovisuaalse kunsti, helikunsti, kirjanduse, kehakultuuri ja spordi, kujutava ja rakenduskunsti, näitekunsti ning rahvakultuuri vallas.

Sihtkapitalid esitasid Eesti Kultuurkapitali aastapreemiale oma kandidaadid ning Kultuurkapitali nõukogu valis välja igas valdkonnas ühe laureaadi. Kokku antakse välja kaheksa Kultuurkapitali aastapreemiat.

Lisaks annavad sihtkapitalid välja oma valdkonna aastapreemiad – sihtkapitalide aastapreemiad, mille määras iga sihtkapitali nõukogu.

Rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemia 3500 eurot saab Haapsalu Käsitööselts Pitsikeskuse loomise ja käivitamise eest.

Kultuurkapitali aastapremiaid

Arhitektuur – Peep Jänes – Kullaprooviga loomingulise panuse eest Eesti arhitektuuri – 7000

Audiovisuaalne kunst – Olga Pärn, Priit Pärn – Aasta film 2014 „Lendurid koduteel“ – 7000

Helikunst – Ain Anger – Maailmatasemel osatäitmiste ja esinemiste eest juhtivatel ooperi- ja kontserdilavadel – 7000

Kirjandus – Hasso Krull – Raamatute „Pesa“ ja „Muna“ eest, mis loovad sidemeid nüüdisaja ja ajatu pärimuse vahele – 7000

Kehakultuur ja sport – Madis Pettai – Koolispordi edendamise ja rahvusvaheliste võistluste suurepärase korraldamise eest – 7000

Kujutav- ja rakenduskunst – Malle Leis – Kogu loomingut kokkuvõtva ulatusliku näituse eest Tartu Kunstimuuseumis – 7000

Näitekunst – Priit Raud – Mees, kes on pikka aega ja väsimatult varustanud Eesti teatrit uue hingamisega – toonud kaasaegse tantsu jäävalt meie kultuuriruumi ning on vastutav rahvusvahelise festivali „Baltoscandal“ näo eest – 7000

Rahvakultuur – Hirvo Surva – XXVI laulupeo ja XIX tantsupeo „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ – hinge ja südamega jagatud puudutuste eest – mitterahaline preemia

Rahvakultuur – Maido Saar – XXVI laulupeo ja XIX tantsupeo „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ – hinge ja südamega jagatud puudutuste eest – 3500

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ants
9 aastat tagasi

Haapsalu Käsitööselts Palju Õnne !
See osa, kes Te ilgute pitsikeskuse kallal, tehke ise ka midagi ära, aga ilmselt aju ei oska muud
…aga valimistel katsuge Te ainult valesid valikuid teha ! 😉

Antsule
9 aastat tagasi
Reply to  Ants

Teeme, teeme ja ära sina küll muretse. Mida või keda sina jälle valima hakkad jäägu sinu südametunnistusele, meie teeme oma valikuid ikka ise.

merka
9 aastat tagasi

ja sukles andis raha selleks et saaks seal aeg ajalt seeliku selga panna ja poliitilist striptiisi teha.

A
9 aastat tagasi

Aga tundub, et Sukles andis raha õigesse kohta. Pea iga õhtu seal tuled põlevad ja rahvas sagib.

pane tuli põlema
9 aastat tagasi
Reply to  A

Linnavalitsuses ka tuled põlevad ja rahvas sagib aga linnakodanikud lähevad haapsalu linnast minema. Üksta puha millise ametniku käst küsid siis aega ei ole ja upuvad töösse aga nimeste seisukohalt on tulem null kui inimesed siin linnas elada ei taha.

panijale
9 aastat tagasi

Loll jutt, et linnavalitsuses tuled õhtuti põlevad. Kui põlevad, siis seal tegutsevad Moori koristajad. Linnavalitsus paneb linnakodanike jaoks varakult, juba õhtu saabudes maja uksed lukku.

rae
9 aastat tagasi

Palju õnne!

aidummeri keri kommeri
9 aastat tagasi

pitsikoda sai selle pärast preemiat et sukles nendele raha andis