Jaanuar oli noorte jalgpallurite jaoks võistlustihe

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

lihula saalijalgpallurid

Lihula gümnaasiumi I võistkond on 4.-6. klasside arvestuses parim Läänemaa koolinoorte saalijalgpallimeeskond. Foto: erakogu.

Aasta esimene kuu oli meie maakonna noortele jalgpalluritele saalivõistlustel tihe. Koolide ja klubide erinevad vanuserühmad mängisid tervelt üheksa turniiri. Seda on kindlasti väga palju ja see näitab meie noortega tehtavat head tööd.

Esmalt selgitati kahes vanuserühmas Läänemaa parimad koolid. Nooremas, 4.-6. klasside arvestuses tuli võitjaks Lihula gümnaasium, kellele järgnesid Haapsalu põhikool ja Ridala põhikool.

Vanemas, 7.-9.klasside turniiril saavutas esikoha Haapsalu põhikool, teiseks tuli Lihula gümnaasium ja kolmandaks Haapsalu põhikooli 2. võistkond. Mõlemal turniiril lõi kaasa 10 võistkonda.

Vanema astme koolijalgpalli võitja Haapsalu põhikool sai õiguse esindada kodumaakonda Eesti koolispordi liidu meistrivõistluste finaalturniiril Viljandis. Vabariigi 14 parema kooli seas näitas Haapsalu kool väga head jalgpalli, kuid oli jälle ebaõnnejumala soosingus.

Alagrupis mindi kokku võitjaks tulnud Nõo reaalgümnaasiumiga ja vastu tuli võtta kaotus. Kõik teised vastased, nii alagrupis kui ka kohamängudes Paide ÜG ja Tartu Miina Härma gümnaasiumi vastu võideti väga kindlalt.

Treener Aavo Tomingase sõnul on teist võistlust  järjest saadud neljas koht (ka kevadel oldi EKSL finaalis neljandad) ülekohtune. Võistkonnas mängisid Andre Kaja, Siim Suitsberg, Karel Saarkopli, Siim Pikaro, Jako Kariste, Kristo Enn, Karmo Einmann, Marko Maisalu, Sten-Mark Aalberg.

Klubide turniiridel on aktiivselt osalenud mõlemad meie noortega tegelevad jalgpalliklubid. Läänemaa JK mängis 2002 sündinud noorte vanusegrupiga kahel turniiril.

Vasalemma CUP võistlusel saavutati 5.koht. Treener Mart Pulsti sõnul oli võistkonna parim Markus Mursal. Teine turniir oli Rapla JK saalikarikas. Sellest turniirist võtsid osa poisid, kellele oli vaja anda rohkem mängupraktikat. Saavutati 6.koht.

Samuti esines Läänemaa JK Keilas peetud 2001 sündinud poiste turniiril. Võistkond mängis hea turniiri ja alagrupis jäädi kahe hulgast ehk pääsust poolfinaali napilt välja.

Seitsmenda koha kohtumises aga võideti Keila JK 2:1. Parim oli Marten Valk, kes lõi turniiril neli väravat.

Lõuna-Läänemaa JK osales kolme erineva vanuserühmaga Kehras, Kilingi-Nõmmes ja Paides. Kehras tegid südika etteaste klubi tütarlapsed, kes paari vanema neiuga tugevdatud naiskonnaga mängisid Joker CUP naisteturniiril. Saavutati seitsme naiskonna hulgas neljas koht.

Võideti Raasiku Jokerit, viigid tehti Kuusalu, Põltsamaa ja Tartu võistkondade vastu. Kaotused tulid Rakvere ja Suure-Jaani vastu mängides. Esimene tugev naisteturniir klubi 15aastastele tütarlastele oli edukas. 

2003 sündinud poiste võistkond osales Paides väga esinduslikul noorteturniiril. Eesmärk on suunatud juba kevadel algavateks Eesti noorte meistrivõistlusteks ja mänguaega said kõik poisid. Kokku said poisid ühe võidu ja neli kaotust, ning kaheksanda koha.

Lõuna-Läänemaa JK 1999 sündinud poisid mängisid aga rahvusvahelisel turniiril Kilingi-Nõmmes. Alagrupis võideti Kohtla-Järve 99 1:0, Lunxy 1:0 ja kaotati Vändra Vaprusele 0:1.

Veerandfinaalis saadi peale penaltiseeriat jagu Järve 2000 meeskonnast. Poolfinaalis mindi kokku Venemaa võistkonnaga PARUS. Kaotus tuli 0:3 ja pronksimängus 0:1 ka Vändra Vapruselt.

Neljas koht väga kõva tasemega noorteturniiril. Võistkonnas mängisid Rasmus Nikkel, Kristjan Kadakas, Rivo Oosim, Reno Mark, Ainar-Sten Junker, Egert Rassel, Karl Mäger. Treenerid Jaanus Getreu ja Andro Aavik

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments