Allikmaa: Langist ei saa “Olukorrast riigis” saatejuhti

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa välistas võimaluse, et riigikogust taanduv Rein Lang (RE) hakkab märtsist kaasa lööma Raadio 2 saates "Olukorrast riigis", nagu pakkus välja põhisaatejuht Allar Tankler.

Allikmaa sõnul lootis ta, et Tankler ja Lang jõuavad ise mõtteni, et Langi alaline osalemine saates "Olukorrast riigis" ei ole avalik-õiguslikule ringhäälingule kohane.

"Samas ma mõistan ka Tanklerit, kes tahaks teha huvitavat saadet ja ise saatejuhina areneda. Ja selleks, et mingis mängus areneda, tuleb endale võimalikult tugev partner leida. Kuid rahvusringhäälingu huvides on tegutseda võimalikult erapooletult, tasakaalustatult ja sõltumatult," ütles Allikmaa ERR-i uudisteportaalile.

Ta lisas, et kui Rein Lang ja Allar Tankler neist rahvusringhäälingu väärtustest hoolivad, saavad nad ka ise aru, et Langi osalemine saates on võimatu.

"Ainuüksi see tagasiside, mis minuni on jõudnud, annab tunnistust sellest, et ka avalikkus ei kiidaks sellise saatepaari tekkimist heaks ehk selline samm oleks avalikkust põhjendamatult ärritav," selgitas ERR-i juht.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments