Lotmanite asutatud noore looduskaitsja auhinna pälvis Riho Kinks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kaja ja Alex Lotmani asutatud noore looduskaitsja auhinna saab ornitoloog Riho Kinks, kes viimati paistis silma jäälinnu aasta eestvedajana, teatas Eesti Looduse Fond.

Auhind ja sellega kaasnev 700eurone stipendium antakse üle homme Eestimaa Looduse Fondi 24. sünnipäeva tähistamisel.

Riho Kinks on töötanud kümmekond aastat Eesti Ornitoloogiaühingus (EOÜ), kus ta on hea seisnud keskkonnahariduse ja teavituse eest.

ELFi juhatuse esimehe Silvia Lotmani sõnul on Kinks pidanud palju loenguid ja ettekandeid lasteaedades, koolides, asutustes ja looduslaagrites ning korraldanud ka ise noorte linnulaagreid.

„Suuremad kordaminekud on olnud 2012. aastal ligi 400 loodusaineõpetajale korraldatud linnuõppe projekt ja 2014. aastal jäälinnu aasta kampaania, mis on mõlemad pälvinud keskkonnaministeeriumilt aasta keskkonnateo auhinna,“ selgitas Lotman.

Lindudest on Kinks tegelenud enim rähnide uurimise ja kaitsega. „Minu armastus lindude vastu sai alguse kolmanda kursuse bioloogiatudengina, kui tulevane juhendaja ja õpetaja Asko Lõhmus viis mind Alam-Pedja looduskaitsealale ja näitas, et näe, see on valgeselg-kirjurähn,“ meenutas Kinks.

Noore looduskaitsja auhinda antakse välja 2005. aastast eesmärgiga toetada elujõulise ja aatelise looduskaitse püsimist Eestis läbi põlvkondade. Auhinna saaja valis ELFi kokku kutsutud žürii koosseisus Aveliina Helm, Mart Jüssi ning Kaja ja Aleksei Lotman.

Tänavust auhinnafondi toetasid loodusturismi ettevõtted Estonian Nature Tours, 360 Kraadi ja Natourest.

Kandidaate said esitada kõik soovijad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments