Haapsalu korvpallikool alistas Pärnu

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

korvpall (1024x683)

Enamik Pärnu mängijaid (kollases ja sinises) olid märksa nooremad kui Haapsalu korvpallurid. Foto: Merilin Kaustel-Lehemets.

Ainsa Läänemaa korvpallimeeskonnana Eesti meeste korvpalli 2. liigas osalev Haapsalu korvpallikool alistas reedel, 30. jaanuaril koduväljakul peetud mängus võistkonna Pärnu Mets/KK Paulus.

Esimene veerandaeg oli küllaltki võrdne. Haapsalu avas skoori esimesel minutil, kuid pärnakad ei jäänud kaugele maha. Ajaks, mil mängitud oli viis ja pool minutit juhtis Haapsalu 12:9, aga vastased jõudsid läänlastele järgi ja kui esimesest veerandajast oli veel mängida 3 minutit olid juhtimas juba nemad. Veerandaja viimastel minutitel olid läänlased ja pärnakad nagu Vestmann ja Piibeleht, kord oli peal üks ja siis teine. Vile kõlades juhtis Haapsalu 2 punktiga – 22:20.

Oma edumaad Haapsalu käest ei andnud. Teise veerandaja keskpaigaks oldi ees 29:25 ja seda edumaad kasvatati järgmise viie minutiga 9 punkti peale. Poolaja lõppedes oli tablool Haapsalu kasuks numbrid 43:34.

Oli näha, et Pärnu mängijad, kes olid oma keskmiselt vanuselt silmnähtavalt nooremad kui Haapsalu sportlased, jäid füüsilise poole osas läänlastele alla. Kolmandal veerandajal kasvatas Haapsalu korvpallikool oma edu veelgi ning kolmanda veerandaja lõpuks juhiti juba 67:47. Tegelikult oli isegi mõnevõrra üllatav, et Haapsalu edumaa polnud juba varem suuremaks muutunud, sest mitmed pärnakad olid liialdamata öeldes poisid, kes mängisid meeste vastu.

Neljas veerandaeg möödus samuti Haapsalu taktikepi all. Ajaks, mil mängida oli jäänud veidi üle nelja minuti oldi ees 79:50 ja kohtumine lõppes tulemusega 92:56. Haapsalu võitis 36 punktiga.

Haapsalu korvpallikooli meeskonna treeneri Marek Pragi sõnul läks mäng kokkuvõttes hästi, kuigi kohtumise algus oli olnud veidi nigel. „Palju oli pallikaotusi,” märkis ta mängu alguse kohta. Siis said läänlased Pragi hinnangul aga mängu käima ja ta püüdis anda mänguaega võimalikult paljudele  oma meeskonna mängijatele.

Praegu on Haapsalu oma alagrupis 6 võistkonna seas 4. kohal. Pragi nentis, et Haapsalul pole õnnestunud selle hooajal võita mitut mängu, millest tegelikult võitu loodeti. Seekordne vastane oli turniiritabelis Haapsalust kohavõrra tagapool.

2. liiga põhiturniir peaks läbi saama veebruarikuu jooksul. Iga alagrupi 3 esimest meeskonda saavad otse play-offidesse, kuid alagruppides neljandaks-viiendaks jäänud meeskonnad peavad edasipääsu nimel mängima omavahel. „Peab playoffi saamiseks pingutama. Koosseis on meil hea, kuid kokkumäng on veel rabe,” ütles Pragi.

 

Haapsalu vs Pärnu

Resultatiivseimad mängijad: Janter Aniste (Pärnu) 17 punkti; Mairo Kanter (Haapsalu) 15 punkti

Pärnu visketabavus: vabavisked 64,7%; kahepunktivisked 30,9%; kolmepunktivisked 0%

Haapsalu visketabavus: vabavisked 76%; kahepunktivisked 48,9%; kolmepunktivisked 34,6%

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Galerii: Haapsalu vs Pärnu | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Reedel alistas Haapsalu korvpallikooli meeskond Eesti meeste korvpalli 2. liiga mängus Pärnu. Pikemalt saab mängust lugeda siit. […]

ahnii
9 aastat tagasi

ma ei teadnudki ,et jalgpalli peale läks aga soovin siiralt edu

Maali
9 aastat tagasi

seppi on jalgpallitreener, ta ei saagi korvpalli jagada

Kätlin
9 aastat tagasi

seppi siis peatreener või? miks tema intervjuud ei andnud reedel?

kuule
9 aastat tagasi

Kuule Pragil on esimene kat,kes on abitreener,vaata spordiregistrit.

Kätlin
9 aastat tagasi

tore, et haapsalu poisid võitsid tugevat pärnut. miks seppi oma korvpalluritega meistrikatel ei käi, kui ta parem treener on?

vot nii
9 aastat tagasi

Mati Seppi on parem treener kui Pragi!

Ruudi
9 aastat tagasi

Mehed v Poisid, treener täna tubli muidugi….

See
9 aastat tagasi
Kätlin
9 aastat tagasi

See Pragi on ikka tubli treener, mis spordikoolil on vastu panna?