Maavanem kinnitas Lääne maakonna aregustrateegia 2020+

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Screenshot 2015-01-30 15.36.24Rahvaarv väheneb 15 aastaga rohkem kui kuuendiku võrra. Kaardid: Lääne maakonna arengustrateegia 2020+.

Eelmisel nädalal esitas Arenduskoda maavanemale kinnitamiseks Lääne maakonna arengustrateegia 2020+. Arenduskoda on maavanema juurde moodustatud nõuandev komisjon, kuhu kuuluvad maakonna katusorganisatsioonide, nagu Läänemaa Omavalitsuste liidu, Kodukant Läänemaa ja Läänemaa Arenduskeskuse esindajad, samuti valdkondlike teemakodade juhid, ettevõtjate, noorte ning riigiasutuste esindajad.

Eelmine maakonna arengustrateegia oli koostatud aastateks 2011-2025. Uue koostamise põhjuseks oli vajadus seada realistlikumad eesmärgid, arvestades majanduslikku ja demograafilist olukorda. Uues arengudokumendis tuuakse välja maakonna kõige põhilisemad probleemid ning pakutakse välja tegevusi ja investeerimisobjekte, mida rahastades saavutatakse kõige suurem positiivne mõju maakonna arengule. Strateegias kirjeldatud maakonna arengu kitsaskohad ja eripärad on aluseks maakonna konkurentsivõime tugevdamise kava koostamisel.

Arengustrateegia kinnitamisele eelnesid terve 2014. aasta jooksul kestnud arutelud ja kaasamisseminarid. Strateegia hõlmab nii sotsiaalset keskkonda, majanduskeskkonda, sotsiaalhoolekannet, tervishoidu, siseturvalisusust, elukeskkonda kui institutsionaalset suutlikkust. “Sisulised ja kohati ägedad arutelud näitasid, et nii arenduskoja liikmed kui kohalikud omavalitsused muretsevad maakonna arengu pärast. Sellest on hea meel,” sõnas maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu. “2015. aastal jätkame maakonnaplaneeringu koostamist, mille tulemusena töötatakse välja erinevates keskustes vajalik teenusbaas ja meetmed, kuidas tagamaa elanikud teenustele ligi pääsevad. Maakonnaplaneeringu valmimisel korrigeeritakse vajadusel arengustrateegiat,” lisas Mäesalu.

Lääne maakonna arengustrateegiaga saab tutvuda siin Lääne maakonna arengustrateegia 2020+-1, Lisa 1

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arengukavade kultus?
9 aastat tagasi

meil käib ca paarkümmend aastat juba igal pool arengustrateegiate koostamine, ainult mida ei ole, on nimetamisväärne areng.
Kas on strateegiad valed või koostajad rumalad? Paberi pealt asjad ju reaalsesse ellu ei jõua. Miks küll?
Soovmõtlemist on kogu see üllitis täis. Läänemaal ei ole ammu enam kriitilist massi ega ettevõtlikke inimesi, kes suudaks selle ellu viia.

einoh
9 aastat tagasi

…mägi sünnitas hiirekese, ja 2015 punnitamine jätkub, lõpetage ära…, tehke ometi midagi mõistlikku…

Meie
9 aastat tagasi

…maavanem on tõeline prohvet. Eriti praegu,kus 300 km. kaugusel on sõbralik idanaaber. Tuleval Riigikogul on viimane aeg vastu võtta seadus ametniku kriminaalvastutuse kohta. E. maavanem pole ilmateadustaja,kes räägib,mis pähe tuleb ja kui viltu läheb,siis oma sõnade eest ei vastuta….

aitehh
9 aastat tagasi

saime söönuks