Maavalitsus müüb konfiskeeritud autot

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne maavalitsus müüb 12. veebruaril teistkordsel avalikul kirjalikul enampakkumisel 20. juulil raskelt joobnuna autoroolis istunud Hellartilt konfiskeeritud sõiduautot Audi 80 (väljalaskeaasta 1992). Audi alghind on 320 eurot, sellest tagatisraha 32 eurot.

20. juuli pärastlõunal pidas Linnamäe elanik kinni 33aastase Hellarti, kes oli raskes joobes oma isikliku sõiduauto Audi 80 roolis. Ringkonnaprokuröri Indrek Kalda sõnul oli mehe joove nii suur, et ta sõitis teelt välja ega suutnud käia. Kohalik elanik, kellele tundus mehe sõidustiil kahtlane, võttis Hellartilt autovõtmed ja kutsus talle politsei.

Tõendusliku alkomeetriga mõõtes tuvastati, et Hellarti väljahingatavas õhus oli alkoholikontsentratsioon vähemalt 1,66 mg liitri kohta. 5. novembril mõisteti Haapsalu kohtumajas Hellarti üle kohut. Kohus otsustas mehelt sõiduauto konfiskeerida ja mehele endale määrta 11 kuud vangistust.

Karistuse määramisel võttis kohus aluseks, et Hellartit on varem kahel korral karistatud purjuspäi rooli istumise eest. 2012. aasta septembris mõisteti mehele karistuseks 3 kuud tingimisi kolmeaastase katseajaga. Katseajal tabas politsei Hellarti taas roolist joobnuna ja selle eest karistati teda 2013. aasta novembris 6 kuu ja 25 päeva pikkuse vangistusega, mis asendati 410 tunni üldkasuliku tööga.

Pool aastat hiljem, tänavu juulis, oli Hellart taas purjuspäi autoroolis. Seetõttu mõistetigi talle karistuseks 11 kuud vangistust, konfiskeeriti sõiduauto ja võeti aastaks ära mootorsõiduki juhtimise õigus.

Peale sõiduauto müüb maavalitsus 12. veebruaril teistkordsel avalikul enampakkumisel kahte pneumorelva kaliibriga kuni 4,5 millimeetrit. Relvad on müügis alghinnaga 24 eurot, sellest tagatisraha 2,4 eurot.

Relvad konfiskeeris politsei kahelt mehelt, kes tulistasid Lääne-Nigula vallas kahe jalgratturi pihta kaks lasku. Üks laskja oli ka relva omanik, teine relv kuulus naisele, kes tulistamises ei osalenud.

Eelmine enampakkumine oli 23. jaanuaril. Siis ei tundnud keegi Audi ega relvade vastu huvi, nii et maavalitsus pani konfiskeeritud vara teist korda müüki.

 

 

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Pätt.
9 aastat tagasi

See ühiskondlikult kasulik töö on väga kihvt asi. Hea,kui mõnikord karistuseta pääseb.