Koolilõpetajad eelistavad lihtsa matemaatika eksamit

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läänemaa viie gümnaasiumi 190 abiturienti valis 20. jaanuariks lõpueksamid.

Et gümnaasium lõpetada, tuleb 12. klassi lõpuks sooritada kolm kohustuslikku riigieksamit, koolieksam ja kaitsta uurimistöö.

Kohustuslikud riigieksamid on eesti keel, võõrkeel ja matemaatika. Abiturient saab ise valida keele ja kitsa ehk lihtsama või laia ehk keerulisema matemaatika vahel.

Matemaatikaeksami valikul eelistab üle poole kitsast ehk lihtsamat matemaatikat. Kitsa matemaatika eksami valis 190st 97 abiturienti. Kooliti on laia ehk keerulisema matemaatika tegijaid rohkem vaid Läänemaa ühisgümnaasiumis, kus laia matemaatika valis 54 õpilast, kitsama 36 õpilast.

Võõrkeeleeksamina on valitud enim inglise keelt (175 õpilast). Vene keele eksami valis 13 õpilast ja saksa keele eksami 2 õpilast.

Koolieksamiks on abituriendid valinud rootsi keele (43 õpilast), ühiskonnaõpetuse (20), majanduse (19), bioloogia (17), ajaloo (15), kirjanduse (14), spordi (13), ettevõtluse ja turismi (13), ühiskonnaainete (11), geograafia (8), inimeseõpetuse (7), keemia (4), loodusainete (4), füüsika (3), saksa keele (2) ja vene keele (1) eksami.

Lõpueksamid algavad kevadel, uurimistööd on koolides juba kaitstud.

Läänemaa ühisgümnaasiumis on 90, Noarootsi gümnaasiumis 43, Taebla gümnaasiumis 20, Kullamaa keskkoolis 20 ja Lihula gümnaasiumis 17 lõpetajat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments