Erimärgistatud kütus jääb vaid farmeritele ja kaluritele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Maikuust jõustuv seadusemuudatus lubab erimärgistatud diislikütust kasutada vaid põllumajandustöödel ja kutselisel kalapüügil, kerge kütteõli erimärgistamine aga lõpeb, kirjutab Maaleht.

Sõltuvalt tegevusalast võib säärane muudatus mõnele ettevõtjale kaasa tuua rohkem kui kahekümne protsendi suuruse kütusekulude tõusu. See on otsus, mille eesmärk on nende kütuste kasutajatelt riigikassasse rohkem aktsiisitulu saada. Aktsiisi laekumine ühtlustub ja muutub selgemaks ja tarbijaile arusaadavamaks, kuid ka valikuid on vähem.

Rahandusministeeriumi tolli- ja aktsiisipoliitika osakonna juhataja Marek Uusküla sõnul on kütuste maksusoodustuse kaotamine toimunud etapiti alates 2012. aastast. Nüüdse muudatusega säilib see veel vaid põllumeestele ja kaluritele. Tema sõnul jõutakse peagi ka nende kahe viimase valdkonnani, sest riigi püüd on asendada kütusesoodustused pigem täpselt valitud sihtgrupile suunatud toetustega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments