Uue folgilaine ansambel Rüüt esitleb debüütplaati ka Haapsalus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

 Uue folgilaine ansambel Rüüt esitleb debüütplaati kuues erinevas Eesti paigas www.Publik.ee 19. jaanuar 2015 10:06                       Ansambel Rüüt Ansambel Rüüt Foto: Jana Solom Ansambel Rüüt. Foto: Jana Solom

Ansambel Rüüt jõuab plaadi “Maasikille” esitlustuuriga Viljandisse, Raplasse, Haapsallu, Pärnusse, Tartusse ja Tallinnasse. Sellesse uue folgilaine bändi kuuluvad Maarja Soomre, Maili Metssalu, Juhan Uppin ning Toomas Oks.

Rüüt on värkse alternatiiv-folk ansambel, mille võlu peitub mitmekülgses ja otsinguterikkas lähenemises pärimusmuusikale. Ansambli muusika toetub oma juurtega meie maa põlisele pärimusmuusikale, kuid liigutab oma latva tänapäevase maailma mitmekesisuses. Regilaulud ja vanad pillilood tuuakse kuulaja ette peenelt viimistletud ja paeluvasse atmosfääri põimituna.

Rüüt tutvustab oma loomingu kaudu ühe vähese Eesti oma instrumendi – Eesti lõõtsa kasutusvõimalusi ja kõla. Ansamblisse kuuluvad eesti parimad noored lõõtspillimehed Juhan Uppin ja Toomas Oks. Rüüdi mitmekülgsele kõlale ja põnevatele lähenemistele annavad omapoolse vürtsi bändi naisliikmed – näitleja Maili Metssalu ja jazzmuusik Maarja Soomre, kelle hääled regilauludes kõlavad võimsalt ja toovad möödunud ajad kuulajatele lähemale. Pilliparki kuuluvad veel viiul ja meloodika.

Rüüt kontsert aitab mõista möödunud aegade võlu ja tänapäeva maailma mitmekesisust. Rüüdi liikmed on olemuselt kirglikud katsetajad ja demonstreerivad rõõmuga muusika piire ja sügavusi. Muusika pakub head kuulamisainet ühtviisi nii pärimuse sõpradele, tehnilistest viguritest huvitujatele kui ka õhulistel muusikamaastikel rändajatele.

Plaadiesitlustuur:

  • 9. veebr kl 19 Viljandi Pärimusmuusika Ait
  • 10. veebr kl 19 Rapla Kultuurikeskus
  • 11. veebr kl 19 Haapsalu Raamat
  • 12. veebr kl 18 Sütevaka salongiõhtu, Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium
  • 25. veebr kl 19 Genialistide klubi, Tartu
  • 26. veebr kl 19 Kloostri Ait, Tallinn
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments