Äripäev: Haapsalu perearst Meriloo on dividendide pingereas viies

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Meditsiiniuudised tegi ülevaate perearstide poolt 2013. aastal võetud dividendidest ning pani 25 suuremat dividendivõtjat pingeritta, kirjutas tänane Äripäev. Haapsalu perearst Andri Meriloo on edetabelis 35 000 euroga viiendal kohal. Suurim summa, mis määrati, oli 89 500 eurot. Tegemist oli pensionieas Tõrva perearstiga, kes loobus nimistust 2013. aasta suvel.

Äriregistrisse esitati mullu 2013. aasta majandusaruanded, mil võeti dividende 2012. aasta eest.

Eelmisel aastal võttis vaid mõni ainuosanik suurema summa omanikutulu, enamasti jagunes see mitme osaniku vahel, kirjutas Meditsiiniuudised.

Tervise Arengu Instituudi andmetel oli perearsti keskmine brutopalk koos lisatasudega 2012. aastal 1494 eurot.

Perearstide seltsi juht Diana Ingerainen selgitas, miks perearstid endale vahel madalat palka maksavad. „Ettevõtjana peame ettevõtte kasumlikkust hoidma,“ ütles Ingerainen. „Kuna dividendidelt on teatud maksud soodsamad, siis ettevõtjad seda varianti ka kasutavad. Hea tava on tööandja kulud ja tulud tasakaalus hoida, pakkudes paremat abi, mis antud ressursi tingimustes pakkuda saab.“

Äripäev, 28. jaanuar 2015. Reprod: Urmas Lauri

Äripäev perearstidest 001 Äripäev perearstidest 002

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ehee
9 aastat tagasi

inimesel saabki üks perearst olla!

Kui mõistust
9 aastat tagasi

…..pole,siis ei aita ei pere- ega loomaarst ja üldse ei tasu anonüümselt sõimata. Kui midagi on valesti,siis räägi oma arstiga asjad selgeks. Minu perearst on dr. Raag ja ma olen temaga viimased 15 aastat küll väga rahul. Ta ongi mu ainus perearst…

Merlele!
9 aastat tagasi

Sapipritsija kohal! …Eks tipi oma arvutisse http://www.tervisetrend.ee sisse, otsi perearst Andri Meriloo üles ja loe, mida kirjutatakse.

Dr.Meriloo on minu perearst olnud,siis kui ta Lõuna-Läänemaal praktiseeris, ainult kiidusõnad minu poolt.

Merle
9 aastat tagasi

Selleks Haapsalu inimestelt aasta lõpus analüüse ei võetagi ja oodatakse uue aasta alguseni, et saaks rohkem raha oma tasku pista. Haapsalus on loomaaarstid mitte inimeste arstid, inimestest nad üldse ei hooli! Mul on olemas tõend, et üks mu tuttav ei saanud analüüse anda vaid õeldi, et mis me neist ikka teeme, pole ju kedagi tööl pühade ajal, no mis loll jutt. Minumeelest võiks Meriloo ja need arstid maha võtta arsti kohalt kes inimetsest ei hooli!

hm
9 aastat tagasi

kas need dividendid on raha,mis jääb üle patsientide tegemata analüüsidelt ja uuringutelt ? Või mis raha see on ?

Muki
9 aastat tagasi

Ju ju.Pole paha.