Terviseleht: Haapsalu tarbijate ühistu avas ökoletid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 5

Septembris avas Haapsalu tarbijate ühistu oma kahes Konsumi kaupluses osakonna „Eluterve terve elu”, kus müüakse varem Haapsalu tavatoidupoodidest kättesaamatuid öko- ja mahetooteid.

„Leidsime, et tervisliku eluviisi järgijaid on järjest rohkem, kuid neile vajalikku kaupa on poest üsna keeruline leida,” ütles Haapsalu tarbijate ühistu kaubandusdirektor Piret Rüütel. „Idee teostamisel selgus, et kuigi meil on müügil mõned ökotooted, pole meie valik siiski piisav ning tervisliku eluviisi järgijad vajavad oma toidulauale palju rohkem täiesti teistsuguseid, erilisi tooteid, mida me polnud seni üldse müünudki.”

Septembrist ongi Uuemõisa ja Kaubamaja Konsumis saadaval peale ökomakaronide ka mandlijahu, kookosjahu ja -suhkur, agaavisiirup, toortatar, kanepiseemned ja -õli, toornäksid, n-ö supertoidud. Muidugi ka alternatiivid nisujahust või valgest suhkrust loobunuile ja valik täisteratooteid. Osakonnas on tooteid, mis sobivad toor- või paleotoidu tarbijale, kaaluvähendajale, gluteenitalumatusega inimesele. Samuti on kehahooldustooted, mis ei sisalda inimesele ega keskkonnale kahjulikke aineid, loetles Rüütel.

Rüütli sõnul on tarbijad uue osakonna väga hästi vastu võtnud ja kuigi sealne kaup on tavakaubast mõnevõrra kallim, kasvab müük iga kuuga.

Osakonnas müüdavast kaubast valmistab toitu ka Kaubamaja Köök – toortatrajahust pannkooke ja muffineid, kohalikust kanepijahust lihapalle, mandlijahust keeksi jms leiab Konsumi kuumletist ja külmikuist „Eluterve terve elu” logo juurest.

Fotod: Arvo Tarmula

Eluterve terve elu (1) arvo tarmula Eluterve terve elu (3) arvo tarmula Eluterve terve elu (4) arvo tarmula Eluterve terve elu (5) arvo tarmula Eluterve terve elu (6) arvo tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments