Neeme Suur: Stabiilseim valijaskond on Reformierakonnal ja Keskerakonnal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Neeme Suur. Foto: erakogu

Neeme SuurNeeme Suur: "Reformierakonna juhitavas koalitsioonis olles ei olegi ühelgi erakonnal õnnestunud oma toetust kasvatada. Sama häda kummitab ka SDEd." Foto: Arvo Tarmula

Postimehe tellitud TNS Emori uuringust selgub, et kui homme toimuks riigikogu valimised, siis toetaks Reformierakonda 25 protsenti, Keskerakonda 22 protsenti, SDE-d 18 protsenti ja IRL-i 15 protsenti valijatest. Riigikokku mittekuuluvatest erakondadest toetaks Vabaerakonda kaheksa protsenti ja EKRE-t viis protsenti küsitletutest. Reformierakond on kaotanud kuuga toetusest seitse protsendpunkti, Keskerakond ühe protsendipunkti, SDE kolm protsendipunkti ja IRL ühe protsendipunkti. Vabaerakond sai kuuga juurde seitse ja EKRE kolm protsendipunkti.

"Reiting näitab kõigepealt, et kaks kõige suuremat parteid – Reformierakond ja Keskerakond, olgugi, et nad on kõige sagedamini kritiseeritud, siiski omavad ka kõige stabiilsemat valijaskonda. Ehk siis – ükskõik mida nad siis teevad või ei tee, valimisedu nautida saavad nad igal juhul," kommenteeris Saare-, Hiiu- ja Läänemaa valimisringonnas taas riigikokku pürgiv Neeme Suur.

Neeme Suurele tundub, et inimesed tegelikult ei hooli nende tegudest, vaid inimestele meeldib see kuvand (või õigemini müüt), mille suurerakonnad on enda ümber loonud.

"Väikeste erakondade tõus mõjutab eelkõige SDE ja IRLi toetusnumbrit, ehk siis nende inimeste valikut, kes on valimis valima ka kedagi teist, kui Eesti põhilist võimukandjat või Tallinna ainuvõimu kandjat," lausus Suur.

"Fakt on ka see, et Reformierakonna juhitavas koalitsioonis olles ei olegi ühelgi erakonnal õnnestunud oma toetust kasvatada. Sama häda kummitab ka SDEd. Sellest hädast päästaks vaid väiksemate erakondade, SDE, IRLi ja nüüd siis ka uute tulijate parem tulemus valimistel. Seda aga otsustab valija," ütles riigikogu Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni liige Neeme Suur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ei vali oravaid!
9 aastat tagasi

Ei Reformierakonnale, Läänemaa refivabaks??

Valid
9 aastat tagasi

…sotsid,saad multi-kulti ja maksutõusu,.sest keegi peab selle pulli kinni maksma. Kusjuures Neeme lubas esialgu Ristile ainult 30 miljoni ( krooni) maksumaksja raha eest Läänemaa väravad teha- nüüd on vaikus…Pole isegi stripi-baari või infokeskust(õnneks ) …

Ats
9 aastat tagasi

Karu meenub mõmmi isa mõmmi aabitsast:)

Vanka
9 aastat tagasi

Öäk. Valimised võiks juba homme olla. Saaks lõpuks peale eneseupitajate ka midagi muud lehest lugeda.

Oleksin
9 aastat tagasi

heameelega Neeme Suurt kui persooni valinud-igati nagu tubli mees-kaitseliidus,tantsib,jutt on ladus,aga selle pedenduse edendamisega tõmbas endal vaiba alt ära.No ei istu eestlastele see pedendus,eestlased on metsarahvas,nad tahavad normaalsete loodusseaduste järgi elada,võta heaks või pane pahaks midagi pole teha,seepärast pole mõtet ka nutta,et valijaskond pole sotsidel stabiilne

EI
9 aastat tagasi

narvataguse ja petserimaa mahamüüjatele