Enn Eesmaa: uutel erakondadel on pingutades võimalus valimiskünnis ületada

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Enn-Eesmaa-arvo-tarmula-900x600Enn Eesmaa: "Loodetavasti ei muutu konkurents poriloopimiseks, kuid seda arvata võiks ilmselt minust sinisilmsemad inimesed." Foto: Arvo Tarmula

Postimehe tellitud TNS Emori uuringust selgub, et kui homme toimuks riigikogu valimised, siis toetaks Reformierakonda 25 protsenti, Keskerakonda 22 protsenti, SDE-d 18 protsenti ja IRL-i 15 protsenti valijatest. Riigikokku mittekuuluvatest erakondadest toetaks Vabaerakonda kaheksa protsenti ja EKRE-t viis protsenti küsitletutest. Reformierakond on kaotanud kuuga toetusest seitse protsendpunkti, Keskerakond ühe protsendipunkti, SDE kolm protsendipunkti ja IRL ühe protsendipunkti. Vabaerakond sai kuuga juurde seitse ja EKRE kolm protsendipunkti.

"Arvan, et olukord on tavatu ja näitab seda, et uutel erakondadel on pingutades võimalus valimiskünnis ületada," kommenteeris Keskerakonna Saare-, Hiiu ja Läänemaa valimisringkonna esinumber Enn Eesmaa.

"Nende edu kajastub esmajoones koalitsioonierakondade reitingu languses. Eriti käib see minu arvates Reformierakonna kohta. Eesti Keskerakonna toetajaskond ilmselt seegi kord eriti ei muutu ehk uued parteid viivad hääli ja Riigikogu kohti ennekõike teistelt erakondadelt, kes ju samuti üksmeelselt Keskerakonna vastu," ütles Eesmaa.

"Seekordsed tulemused viitavad otseselt sellele, et valimisvõitlus pingestub. Loodetavasti ei muutu konkurents poriloopimiseks, kuid seda arvata võiks ilmselt minust sinisilmsemad inimesed," lausus riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Enn Eesmaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments