Töötukassa parim koostööpartner Läänemaal on Haaapsalu kutsehariduskeskus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Töömess 091Töömess kutsehariduskeskuses. Foto: Urmas Lauri

Töötukassa tunnustab homme, 23. jaanuaril juba kolmandat korda tööandjaid, kohalikke omavalitsusi ja koostööpartnereid, kellega oleme teinud tõhusat koostööd inimeste tööleaitamisel. Parimate partnerite nimetamisel said kaasa rääkida kõik töötukassa maakondlikud osakonnad. Läänemaa parimaks koostööpartneriks nimetati Haapsalu kutsehariduskeskus.

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel sõnas: „Inimeste tööleaitamine on töö, mis õnnestub kõige paremini võimalikult paljude asjaga seotud osapoolte koostöös. Oleme väga tänulikud kõigile meie koostööpartneritele – tööandjatele, kohalikele omavalitsustele ja asutustele-ettevõtetele, kes aitavad meil pakkuda erinevaid teenuseid tööd otsivatele inimestele. Töötukassa aitas 2014. aastal tööotsingutel 82 191 inimest. Tööandjad usaldasid meile sarnaselt eelmise aastaga vahendada pea 50 000 tööpakkumist.“

„Koostööpartnereid on töötukassal üle 7000 ning praeguseks oleme sõlminud koostöölepped 13 suurettevõttega,“ lisas Paavel.

2014. aastal olid töötukassa parimad koostööpartnerid Läänemaal:

  • Aasta tööandja: PVMP Elektika OÜ. PVMP-ELEKTIKA OÜ on üle 300 töötajaga Läänemaa õmblusettevõte, kes on olnud töötukassa parim tööandja-koostööpartner läbi aastate. Oleme nendega pikalt koostööd teinud, eeskätt läbi töövahendusteenuse. Tööandja on valmis töötukassa kliente koolitama, tööpraktikat võimaldama ja ka töökohaga kindlustama. Lisaks osaleb ettevõte aktiivselt meie korraldatud ümarlaudadel ja teabepäevadel ning töömessil.
  • Aasta koostööpartner: Haapsalu Kutsehariduskeskus. Koostöös Haapsalu Kutsehariduskeskusega on töötukassal olnud võimalus arendada maakonnas täiskasvanute ümber-ja täiendõpet. Eriti hästi on koostöö sujunud kiireid lahendusi vajavate koolituste (nt aedniku koolitus ja arvutikoolitus väikeettevõtetele) väljatöötamisel. Eelmisel aastal korraldasime maakonnas esimest korda töömessi –„Läänemaa töömess 2014“. Töömess toimus kutsekooli ruumides ja ürituse õnnestumisele aitasid kaasa nii kooli juhtkond kui ka aktiivsed õpilased.
  • Aasta KOV: Hanila vald. Kohalikest omavalitsustest oli mullu Läänemaa osakonna aktiivseimaks koostööpartneriks Hanila vald. Valla sotsiaaltöötaja Ireen Kangro on aktiivne kaasamõtleja, lahenduste otsija ning valmis ellu viima konkreetseid tegevusi valla töötute motiveerimiseks kohapeal. Valla initsiatiivil oleme varasematel aastatel läbi viinud mobiilset nõustamist (MOBI), vald on leidnud võimalusi vabatahtlikuks tööks Virtsu arenguseltsi abil ning eelmisel aastal korraldas vald jätkutööharjutust.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments