Lihula Lions-klubi kogus muusikakoolile rekordannetuse

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto065-viRené Soom (vasakult) ja Märt Jakobson. Foto: Olev Mihkelmaa

Lihula Lions-klubi kogus Lihula muusikakooli puhkpilliosakonnale oma traditsioonilise heategevuskontserdiga üle tuhande euro.

Lihula Lions-klubi presidendi Jüri Hinsbergi sõnul on seni kogutud 1152 eurot suurim summa, mis on klubi kunagi heategevuskontserdiga kogunud. Tõenäoliselt kasvab summa veelgi, sest annetada saab suveni. Suve hakul antakse annetus muusikakoolile üle.

Heategevuskontserdile Lihula kultuurimaja suurde saali detsembri teisel neljapäeval kogunes 300 inimese ringis.

„Saalis on 400 kohta, aga päris täis saal ei olnud,” ütles Hinsberg.

Hinsbergi sõnul ei ole nii suurejoonelist heategevuskontserti varem olnud. Varem on Hinsbergi sõnul enim kokku tulnud ehk paarsada inimest.

Kontserdi andsid Lihulast pärit ooperisolistid Märt Jakobson ja René Soom. Et lauljaid kodukanti esinema saada, hakkas Hinsberg läbirääkimisi pidama juba jaanipäeva paiku.

Lions-klubi heategavuskontsert on alati neljapäeval, nii et tuli leida sobiv detsembrikuu neljapäev, mil on ka mõlemad ooperisolistid vabad. Traditsiooniliselt esimeselt neljapäevalt nihkuski kontsert teisele neljapäevale. Kontserdil astus koos ooperisolistidega üles Lihula muusikakooli puhkpilliorkester.

Hinsberg ise kinkis muusikakoolile renoveeritud trompeti. Hinsberg ütles, et oli trompeti kunagi nalja pärast oksjonilt ostnud, nüüd lasi ta selle pillimeistril korda teha ja kinkis muusikakoolile.

Lihula muusikakooli puhkpilliosakonnale saab annetusi teha Lihula LC SEB kontole E681010220017811010.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Asjalikud
9 aastat tagasi

lionsid on Lihulas,kui sellise asjaga hakkama said.Edu edaspidiseks.

Ooper
9 aastat tagasi

Jüri ,sul ju pille veel, kingi need ka ära!

Jüri
9 aastat tagasi

Kui keegi soovi kontserdi videosi vaadata siis need leiab sellelt lingilt:
https://www.youtube.com/watch?v=r3MV-dAZ-mQ&list=PLHBClS-4VocMpowqOIt3SuIeFZyyR4r2e