Ilmateenistus: Lähipäevil on rahulik ja pehme talveilm

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilm 2015-01-22 16.31.58Kaart: Riigi Ilmateenistus

Ida pool valitsev kõrgrõhuala ühes talvise pakasega tõmbub sügavamale Venemaale, Eestisse jääb rahulik ja pehme talveilm.

Läänemere ääres hoiab väike hääbuv madalrõhuala taeva pilvise ja pudistab siia-sinna lund. Lõunakaarest tulev õhumass on pisut soojem. Temperatuur jääb siiski napilt miinuspoolele, saartel kerkib aga napilt üle 0 kraadi.

Reedel (23. jaanuaril) ulatub üle Läänemere madalrõhuvöönd ja Venemaal püsib võimas kõrgrõhuala. Kahe rõhuala piirimaile kandub lõunakaarest niiskust. Öösel sajab nõrka lund, päeval on sajuhooge enam saartel ja sekka tuleb ka lörtsi. Tuul nõrgeneb ning puhub lõunakaarest. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, öö hakul Kirde-Eestis kuni -10, päeval Lääne-Eestis -1..+1, Kesk- ja Ida-Eestis -1..-3°C.

Laupäeval (24. jaanuaril) on kõrgrõhuala mõjusam, kuid üksikutes kohtades võib veidi lund sadada. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Õhutemperatuur on öösel -2..-7°C ja kui taevas selgineb, siis võib paar-kolm kraadi madalamale langeda, päeval on Eesti lääneservas 0°C lähedal, sisemaal -1..-4°C.

Pühapäeval (25. jaanuaril) on Eesti kohal nõrk rõhuväli. Pärast keskööd kandub Eesti lõunaserva lumepilvi, mis edasi põhja-kirde suunas liiguvad. Päeval on saju tõenäosus suurem Pärnu-Rakvere joonest ida pool. Puhub nõrk idakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3..-8, kohati võib taevas paariks-kolmeks tunniks selgineda ja neis paigus langeb -10°C-ni, päeval on -1..-5°C piires.

Esmaspäeval (26. jaanuaril) laieneb madalrõhuala servaga üle Skandinaavia Läänemere äärde. Kohati sajab nõrka lund, saartel ka lörtsi. Öösel on tuul nõrk, päeval tugevneb lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -3..-8°C piires, seejuures lääneservas võib paar kraadi kõrgem olla ja sisemaal selgema taeva all kohati -10°C ümbrusse langeda, päeval tõuseb Eesti lääneservas -1..+1°C-ni, sisemaal jääb -1..-5°C piiresse.

Teisipäeval (27. jaanuaril) läheneb Skandinaaviast madalrõhulohk. Päeval hakkab saartel lund ja lörtsi sadama. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, päeval -2..+1°C, Ida-Eestis võib paar-kolm kraadi madalam olla.

Kolmapäeval (28. jaanuaril) jääme madalrõhkkonna mõjusfääri. Sajab lund ja lörtsi, sajuhulk on enamasti väike. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel 0..-5, päeval -2..+2°C.

Neljapäeval (29. jaanuaril) suureneb Skandinaaviast madalrõhkkonna surve. Eestisse lisandub lund ja lörtsi. Saju intensiivsust täpsustame järgnevatel päeval. Puhub võrdlemisi tugev kagu- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, päeval -3..+2°C.

Allikas: Riigi Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments