Toobal: EMOR kinnitas ERRi tugevat reformierakondlikkust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Teisipäeval rahvusringhäälingu nõukogu liikmetele esitletud uuringust selgus, et ERR-i auditooriumi meelest on selle kanalite sisu tugevalt kaldu valitsust juhtiva Reformierakonna poole ning samas leiavad vaatajad, et peamise opositsioonijõu Keskerakonna tegevust kajastatakse halvas valguses, tatas Keskerakond oma pressiteates. BNSi uudises väidetakse aga, et enamik inimesi peab erakondade kajastust ERR-is neutraalseks.

"Üle 60% kõigust ERRi kanalite jälgijatest peab Riigikogus esindatud erakondade tegevuse ja vaadete kajastamist erapoolikuks," kirjutab Keskerakonna pressisekretär Taavi Pukk.

„Pärast eelmisi Riigikogu valimisi Eesti Rahvusringhäälingu Nõukogu liikmeks a asudes oli minu esimene ja peamine nõudmine avaliku raha eest tehtava meedia poliitiline tasakaalustamine. Mul on kahju, et ERR Nõukogu enamus ja sellele tuginev juhatus pole ausa ajakirjanduse poole liikuda soovinud. Samas on kahtlemata oluline, et lõpuks ometi on ka ERRi enda tellimusel valminud uuring, mis tegelikult võtab omaks Tallinna linna tellitud meediauuringutega juba ammu ära tõestatud tugeva erakondliku tasakaalustamatuse ERR-is,“ kommenteeris Priit Toobal.

Toobal nentis, et kui seni on ERRi programmide poliitilist kallutatust kogu jõuga eitatud, siis nüüd on olukord muutunud. „Kui Eesti tahab taastada demokraatliku riigi mainet, siis tuleb ERRil teha sellest uuringust tõsised järeldused. Programmide tasakaalustamisest ei piisa ilmselgelt enam kosmeetilistest ümberkorraldustest. Rahvusringhääling vajab suuremat reformi aga väikese tähega,“ ütles Toobal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments