Enamik inimesi peab erakondade kajastust ERR-is neutraalseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uuringufirma TNS Emor läbi viidud küsitluse kohaselt peab enamik inimesi erakondade kajastust Eesti Rahvusringhäälingus (ERR) neutraalseks.

Küsitluse andmetest selgub, et Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kajastamisel peetakse ERR-i neutraalsemaks kui Reformierakonna ja Keskerakonna kajastamisel, selgub ERR-i läinud aasta rahulolu-uuringust. IRL-i ja SDE puhul peab meediajastust neutraalseks umbes 40 protsenti küsitletutest ning Reformierakonna ja Keskerakonna puhul umbes 35 protsenti.

Pigem positiivselt kajastab ERR Reformierakonna tegevust ja vaateid ligi veerandi, SDE ja IRL-i omi võrdselt umbes 12 ja Keskerakonna omi umbes seitsme protsendi arvates. Väga positiivselt aga kajastab ERR Reformierakonna tegevust viie, SDE, IRL-i ja Keskerakonna tegevust aga 1-2 protsendi küsitletute arvates.

Pigem negatiivses valguses kajastab ERR küsitletute hinnangul enim Keskerakonna tegevust ja vaateid, nii arvab ligi 20 protsenti küsitletutest. IRL-i puhul on samal arvamusel umbes neli, SDE puhul umbes kolm ja Reformierakonna puhul umbes kaks protsenti. Väga halvas valguses kajastab ERR Keskerakonna tegevust umbes kolme protsendi küsitletute hinnangul, teiste suurparteide puhul arvab sama vähem kui üks protsent küsitletuist.

ERR-i nõukokku kuuluv Keskerakonna peasekretär ja riigikogu liige Priit Toobal väitis kolmapäeval saadetud pressiteates, et üle 60 protsendi kõigist ERR-i kanalite jälgijatest peab riigikogus esindatud erakondade tegevuse ja vaadete kajastamist ERR-is erapoolikuks.

Nii eestlased kui mitte-eestlased peavad ERR-i päästeameti järel usaldusväärseimaks institutsiooniks. Eestlaste puhul arvab nii üle 90 ja mitte-eestlaste puhul umbes 65 protsenti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Muki
9 aastat tagasi

See väidetav Emor pole minu käest midagi küsinud.

loll jutt
9 aastat tagasi

kui osa eesti elanikkonnast, mõeldud on keskerakonna toetajaid mõnitatakse ja laimatakse igati etv saadetes, siis mis neutraalsusest siin jutt saab käia

Toobal: EMOR kinnitas ERRi tugevat reformierakondlikkust | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Teisipäevalrahvusringhäälingu nõukogu liikmetele esitletud uuringust selgus, et ERR-i auditooriumi meelest on selle kanalite sisu tugevalt kaldu valitsust juhtiva Reformierakonna poole ning samas leiavad vaatajad, et peamise opositsioonijõu Keskerakonna tegevust kajastatakse halvas valguses, tatas Keskerakond oma pressiteates. BNSi uudises väidetakse aga, et enamik inimesi peab erakondade kajastust ERR-is neutraalseks. […]