Riigikogu nimetas presidendi ettepanekul Ülle Madise uueks õiguskantsleriks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ülle Madise. Foto: Erik Peinar

ülle madise foto Erik PeinarUueks õiguskantsleriks saab Ülle Madise. Foto: Erik Peinar

Riigikogu nimetas täna Ülle Madise presidendi ettepanekul õiguskantsleriks järgmiseks seitsmeks aastaks, praeguse õiguskantsleri Indrek Tederi volitused lõppevad 9. märtsil.

President Toomas Hendrik Ilves tegi ettepaneku Madise õiguskantsleriks nimetamiseks detsembri alguses. Oma otsuses põhjendas president, et Tartu Ülikooli riigiõiguse professor Madise on väga tugeva akadeemilise tausta ja pikaaegse riigihalduse kogemusega noorema põlvkonna jurist, kes on näidanud end autoriteetse ja tunnustatud juristina, kellel on suuri teeneid Eesti avaliku õiguse reformimisel.

Madise on osalenud kõikide Eesti Vabariigi põhiseaduse kommenteeritud väljaannete koostamisel, neist viimase, 2012. aasta väljaande puhul oli ta toimetuse kolleegiumi juhiks.

Täna toimunud salajasel hääletusel oli Ülle Madise õiguskantsleriks nimetamise poolt 72 Riigikogu liiget, vastu oli üheksa Riigikogu liiget ja erapooletuks jäi kaks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments