Läänemaa korvpalli meistrivõistluste 4. voor lõi kaardid segamini

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Korvpall

Lihulal (punases) ei õnnestunud Nõvat alistada. Foto: Arvo Tarmula.

Rannarootsi Läänemaa korvpalli meistrivõistluste nelja vooru järel on turniiritabeli seis pingeline, sest esimest ja 4. meeskonda lahutavad teineteisest vaid 2 punkti.

Pühapäeval peetud kolmest mängust tekitas kõige vähem emotsioone päeva esimene kohtumine, kus läksid vastamisi Cipax ja Risti. Võitjaks osutus Risti, kes juhtis mängu 1. Veerandajast peale. Lõpptulemus oli 97:72 Risti kasuks.

Risti mängija Oskar Tammejõe sõnul oli nende meeskonna mäng enam-vähem, kuid mõningaid probleeme oli motivatsiooni leidmisega.

Tammejõe kinnitusel on Ristil nüüd oluline võita Nõva meeskonda, kellega kohtutakse ülejärgmises voorus 1. märtsil. Risti kaotas eelmises voorus Haapsalu korvpallikoolile ja vajab nüüd kindlasti võitu Nõva üle, kui tahab tabelis esikohale tõusta. 

Nõva energilised fännid

Päeva teises mängus võtsid mõõtu Nõva ja Lihula/Ostom. Ei tea, mis on see, mis Nõva kandi inimeste verele särtsu annab, aga mitte ühegi teise Läänemaa korvpalli meistrivõistlustel osaleva meeskonna fännid ei ole nii emotsionaalsed ja energilised kui Nõva toetajad.

Kogu kohtumise vältel kõlas Nõva fännide leerist peaaegu katkematult pasunahääli ja üle saali kõlavaid toetushüüdeid nagu „Kaitse, Nõva, kaitse!”.

Nõva ei valmistanud oma fännidele pettumust, sest Lihula alistati 45punktise edumaaga. Kui esimese veerandaja lõpus oli Nõva ees 7 punktiga 19:12, siis poolaja lõppedes oli see vahe kasvanud juba 40:26 peale. 

Nõva ei võtnud jalga gaasipedaalilt ka teisel poolajal. Kolmandal veerandaja möödudes vaatas tabloolt vastu juba seis 66:36 ja mäng lõppes seisuga 89:44 Nõva kasuks. Nõva mängija Andreas Märtsoni esituses sai näha ka mitut efektset pealtpanekut.

Nõva võistkonna juhendaja ja liikme Kalle Orumaa arvates läks mäng normaalselt. Orumaa sõnul ei võtnud Nõva Lihulat kergelt. „Igat mängu tuleb tõsiselt võtta,” lausus Orumaa.

Ta ütles, et kui esialgu ei saanud Nõva oma mängu hästi käima, siis kohtumise jooksul see muutus. „Ühel hetkel tuli välja see, mis pidi tulema,” lausus Orumaa. Ta tõstis mängust rääkides esile ka Nõva head kaitsetööd. Nõva on sel hooajal võitnud kõik peetud mängud.

Korvpallikool maitses kaotust

Kõige pingelisem ja võrdsem mäng oli aga Haapsalu korvpallikooli ja Hiiumaa võistkonna Askus vahel. Korvpallikool oli esimese kolme vooru jooksul suutnud püsida võitmatu ja läks oma võitude seeriat kaitsma ka nüüd.

Hiidlastel olid aga teised mõtted ja esimese 5 minutiga läksid nad ette 20:9. Edumaa aluseks oli väga suur kolmepunktivisete protsent, 8 viskest tabati 6. Korvpallikool võttis timeouti ning ennast kogudes suudeti veerandaja lõpuks vahet vähendada 5 punkti peale.

Korvpallikooli pealetung jätkus ning pingelise esimese poolaja lõpuks oli Askus ees 4 punktiga, 43:39.

Kolmanda veerandaja keskpaigaks õnnestus korvpallikoolil hiidlastele järele jõuda ja neist 52:49 ette minna. Askus otsustas võtta time out’i. Sellest oli abi, sest järgmise mänguminuti jooksul, mil Askus viskas 5 punkti, jäi korvpallikool punktideta. 

Kolmanda veerandaja viimased minutid olid vahest mängu kõige pingelisemad, sest 50 sekundit enne veerandaja lõppu oli seis viigis 58:58. Haapsalu andis endast parima ning suutis lõpetada veerandaja Askuse ees kolmepunktise edumaaga – 61:58.

Hiidlased ei andnud aga alla ning suutsid neljanda veerandaja esimeste minutitega taas ise juhtima minna ja olid nelja mänguminuti järel ees juba 74:65.

Kolm ja pool minutit enne mängu lõppu õnnestus korvpallikoolil vähendada vahe 3 punktini, kuid Askus pani oma üleoleku maksma ja võitis kohtumise 92:86. Haapsalu korvpallikoolil oli see hooaja esimene kaotus.

Askuse mängija Risto Merimaa sõnul oli mäng närviline. „Kiirustasime valedel hetkedel ja kaitse oli alla igasuguse arvustuse,” lausus Merimaa. Ta uskus, et võit tuli tänu sellele, et üks ühele situatsioonides oldi Haapsalust parem. „Võistkondlik mäng oli null,” nentis Merimaa.

Korvpallikohtuniku Rudolf Lumiste sõnul võis mängudega üldiselt rahule jääda, kuid tõik, et üle Eesti on praegu palju korvpallimänge, andis endast tunda.

"Palju põhimängijaid oli puudu. See annab kvaliteedis natuke tunda,” märkis Lumiste.

Järgmine voor peetakse Haapsalu Wiedemanni spordihoones 14. veebruaril algusega kell 12. Siis kohtuvad Cipax ja Nõva, Haapsalu korvpallikool ja Lihula/Ostom ning Askus ja Läänemaa spordikool.

 

4. vooru resultatiivsemad mängijad

Risti: Allar Leppind (26 punkti ja 5 kulpi) ja Artur Bazõlev (20 punkti)
Cipax: Ragnar Koppel (20 punkti)
Lihula/Ostom: Mairo Kanter (22 punkti)
Nõva: Argo Orumaa (24 punkti) ja Andreas Märtson (18 punkti)
Askus: Tiit Talumaa (29 punkti, sealhulgas 7 kolmest) ja Egert Haller (22 punkti ja 8 lauapalli)
Haapsalu korvpallikool: Ardo Jürjer (25 punkti)

Hooaja tabeliseis

1. Haapsalu korvpallikool (3 võitu ja 1 kaotus; 7 punkti)
2. Risti (3 võitu ja 1 kaotus; 7 punkti)
3. Nõva (3 võitu; 6 punkti)
4. Askus (2 võitu ja 1 kaotus; 5 punkti)
5. Cipax (1 võit ja 2 kaotust; 4 punkti)
6. Lihula/Ostom (4 kaotust; 4 punkti)
7. Läänemaa spordikool (3 kaotust; 3 punkti)

Võrdsete punktide korral määrab koha omavaheliste mängude tulemus ja kui meeskonnad pole veel mänginud, siis üldine korvide vahe. Kuna meistrivõistlustest võtab osa 7 võistkonda ja igas voorus peetakse 3 mängu, jätab iga võistkond ühe vooru vahele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
West Life
9 aastat tagasi

Kunagi lugedes Rootsi kuningriigis ajalehete Lääne Elu, küsis üks Rootslane mis selle lehe nimi on? Vastasin, et Lääne Elu:)

xxx
9 aastat tagasi

Ja lauri on kätliniga rahul,et kätlin on lauriga rahul. Rahuldatud !

Kätlin
9 aastat tagasi

mina olen samamoodi rahul nagu kätlin ja lauri

Kätlin
9 aastat tagasi

hea et nüüd Ristil vähemalt korvpalli mängitakse. minu arust pole jalka tagumises midagi sensatsioonilist. kahju, et materdatakse kõiki teisi väljaspool jagpalli

Lauri
9 aastat tagasi
Reply to  Kätlin

Jah, olen ka rahul!

pall
9 aastat tagasi

no kas nyyd on köik targad rahul. Teadja tegi selgeks mis on olnud, järgi on vaid sisseostetud poisid.

Lauri
9 aastat tagasi
Reply to  pall

Ma pole see nö “tark” aga rahul olen küll. ..ja sisseostmine jäägu kõrgema taseme klubidele, kellel raha ka on. Meie punt mängib oma lõbuks ja kõik on hästi 🙂

Teadja
9 aastat tagasi

Risti on Läänemaa kaheksakordne meister jalgpallis. Eriti kõva sõna on Eesti jalgpalli rahvaliiga võitmine 2012, finaalis mängiti üle endistest Narva Transi profimängijatest koostatud meeskond. Jalgpalli asjatundjad loevad seda võitu sensatsiooniliseks. Risti eest mängivad jalkut omad, Risti poisid. Veel on Risti meeskond võitnud Läänemaa rahvaliiga võrkpallis. Vendadepaar Špitmeistrid on neljakordsed Läänemaa meistrid rannavõrkpallis. Korvpallis on “päris Risti”, see on Risti omadest poistest koostatud võistkond Läänemaa rahvaliigas võitnud kolmanda koha.

Lauri
9 aastat tagasi
Reply to  Teadja

Hea ülevaade, mis kinnitab fakti, et jalkat on läbi aegade hästi mängitud!

oh ja ah
9 aastat tagasi

Seda oligi arvata. Ega tühja kohta ei arenda!

Politruk
9 aastat tagasi

Hea, et Ristil vähemalt ühte palliala (mõtlen kossu) osatakse hästi teha.

Lauri
9 aastat tagasi
Reply to  Politruk

Hetkel on jalkaga pahasti küll, kuigi jalgpall on siiski läbi aegade edukaim pallimäng Ristil olnud:)

Kätlin
9 aastat tagasi

sa linnapapi häbene väheke, kui haapsalu mingile külameeskonnale kaotab ei tähenda veel, et nutma peaks.

oh
9 aastat tagasi

Sa Kätlin saa lõpuks aru ,et selles satsis ei ole Risti kutte.Mine arene väheke!

Lauri
9 aastat tagasi
Reply to  oh

Sellise väljaütlemisega mees peaks ise oma arengupeetuse üle muret tundma ..ja mitte vähekene!

Lauri
9 aastat tagasi
Reply to  Lauri

…või siis naine 🙂