Nõva püsib Läänemaa korvpalli meistrivõistlustel võitmatuna

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Korvpall lihula nova

Nõval (mustas ja rohelises) ei olnud raskusi Lihula meeskonna alistamisega. Foto: Arvo Tarmula.

Täna, 18. jaanuaril peeti Rannarootsi Läänemaa korvpalli meistrivõistluste neljas voor.

Esimeses mängus kohtusid Cipax ja Risti. Võitjaks osutus Risti, kes juhtis mängu alates 1. veerandajast. Lõpptulemuseks oli 97:72 Risti kasuks.

Teises kohtumises läksid vastamisi Nõva ja Lihula/Ostom.  Nõva võitis 89:44 ja on sellel hooajal alistanud kõik 3 vastast, kellega on mänginud.

Kolmandas mängus, mis oli selle vooru kõige pingelisem kohtumine, võtsid mõõtu Hiiumaa võistkond Askus ja Haapsalu korvpallikool. Väga tasavägise mängu viimasel veerandajal õnnestus peale jääda Askusel ning tulemusega 92:86 saadi teenitud võit korvpallikooli meeskonna üle.

Haapsalu korvpallikooli jaoks oli see tänavuse hooaja esimene kaotus, mis tähendab, et hooaja tabelis on nüüd ainsaks ainult võite maitsnud meeskonnaks Nõva.

Järgmine voor peetakse 14. veebruaril algusega kell 12 Haapsalu Wiedemanni spordihoones. Siis mängivad omavahel Cipax ja Nõva, Haapsalu korvpallikool ja Lihula/Ostom ning Askus ja Läänemaa spordikool.

Pikemalt saab korvpallivõistlusest lugeda teisipäevasest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
26 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kossuhuviline
9 aastat tagasi

Aga mitu Läänemaa noortevõistkonda võtab osa Eesti meistrivõistlustest? Üks-kaks või mitte ühtegi. haapsalu küll pisut väiksem, kui Rakvere, aga ….edasi mõelge ise!!!!

Erkki Lass
9 aastat tagasi
Reply to  kossuhuviline

Vastan “kossuhuvilisele” meeleldi! Nüüd paar aastat on nö vahe-aastad, sest eelnevad grupid lõpetasid spordikooli ja treenerid (Marek Pragi ja mina) tegelevad 6-10 aastaste poistega. Paari kolme aasta pärast on meil 2 vanust kindlasti võistlustel. Küll aga mängib meeskond II liigas.

Mitte kehalise kasvatuse õpetaja
9 aastat tagasi

Lihula Kool on väga sportlik kool. Meil on treeningud poiste jalgpallis, tüdrukute jalgpallis, õpilasomavalitsuse jalgpalliring. Võrkpall tüdrukutele, lauatennis, aeroobika, rahavastepall-algklasside liikumisring, maadlus. Ja see ei ole traagika, et korvpallivõistlustel ei käida. Kui oleks asjalik treener, ei paneks keegi kätt ette noortegrupi moodustamisel.

Treener
9 aastat tagasi

Linnas saab kõike alasid harrastada, kaader on ju olemas. Maal paraku mitte. Süüdistada pole siin küll kedagi.

Tiit
9 aastat tagasi

Eriline viha on kuidagi Lihula suunas. Miks keegi ei märgi, et ei käi korvivõistlustel ka Taebla, Palivere jt. koolide õpilased. Lihula kool on ju korvpallis mitu korda tulnud koolide hulgas Eesti meistriks. Kool küll nüüd süüdi ei ole, et praegune võistkond meistrivõistlustel kaotab. Aga küsige Lihula õpetajatelt, kas ja kuidas lapsed tunnis korvpalli mängivad.

Politruk
9 aastat tagasi

Miks siis Taeblas ja Lihulas enam korvpalli ei mängita? Kes nendes õpetajad on? mida nad seal koolitunnis teevad?

Ivo
9 aastat tagasi

Kui juba nostalgitsemiseks läks- olid ajad kui isegi Taebla mängis kõrgtasemel korvpalli, oli vist Eesti 2. liiga. Abeljanovid, Karavajevid käisid kohal, möll tahtis katuse pealt ära viia, mõni siingi kommenteerija lasi kolme nagu kulda. Mängijad olid enamasti kõik kohalikud, publik ei mahtunud saali. Selle sõiduvees tahtsid kõik tatikad kossutrennis käia. Ajad on muutunud, spordisaalid ja väljakud on vaikseks jäänud tõesti.

pall
9 aastat tagasi

Seda, et Lihula kool korvpallivöistlustel ei osale just Joss kirjutaski. Praegu mängivad veel viimased trenni saanud ja möned asjaarmastajad vanast rasvast. Kahju , et enam koolist juurde ei tule. Aga vanad käivad veel praegugi turniiridel .Ehk kunagi tuleb nn. korvpalliaeg tagasi.

Erkki Lass
9 aastat tagasi

Väga meeldiv on, et mitmed kommenteerijad siin muretsevad korvpalli tuleviku pärast Läänemaal. Omalt poolt lisan, et Haapsalu põhikooli õpetajana osalen õpilastega kindlasti kõigil pallimängude meistrivõistlustel (va saalihoki-see ei ole kooliprogrammis) 1-2 võistkonnaga. Mingeid eelistusi alale kohe kindlasti ei tee ja seda joont üritan edaspidi hoida. Kahju muidugi, et mitmed koolid on keskendunud ühele alale ja lapsed jäävad ilma teiste pallimängude oskusest ja võistlustest. Korvpalli kohta veel, et Haapsalus käib paar korda nädalas kossu mängimas neli erinavat meestegruppi (Esttrans, Saunaklubi, Pühapäevaklubi, Kossuvanad), kokku u 60 meest ning lisaks veel naistetrenn Leelo Paju juhendamisel. Ei ole see ala veel surnud, nagu mitmed… Loe rohkem »

hala taevani
9 aastat tagasi

Mis välja suretatud? Kas kusagil nendest paikadest keelatakse inimestel korvpalli mängida? Võta pall ja mine mängi, mitte ära passi arvutis, nutitelefonis. Aga ei, riik, vald ja kes kõik on ikka süüdi, et inimesed midagi teha ei viitsi

viitsivad küll!
9 aastat tagasi
Reply to  hala taevani

lapsed (maakonnas) mängivad jalgpalli, võrkpalli ja saalihokit! Noorte koolidevahelistel võrkpalli ja jalku võistlustel ei ole kunagi osavõtjate puudust! Lihtsalt noorte pallimängu eelistused on aja jooksul muutunud.

On
9 aastat tagasi

siiski kindel, et noorte pallimängu eelistusi kujundavad inimesed, kes kohtadel lapsi peaksid õpetama. OMA laiskust, oskamatust ja hoiakuid ei tohiks noorte süüks ajada….

eelistused on ju olemas!
9 aastat tagasi
Reply to  On

maakonnas jalgpall ja võrkpall. + saalihoki. Kõiki alasid ei saa eelisarendada!

Tõsi
9 aastat tagasi

see on, et makonnas on korvpall välja surnud. Igal pool- Paliveres, Lihulas, Taeblas, Haapsalus. Kui spordikoolis treenib üks(1) laste grupp korvpalli, siis ei ole millestki rääkida. Tegelikult on see tegemata töö, et Haapsalu koolidest ei ole suudetud siinsed treenerid lapsi trenni tuua.

On
9 aastat tagasi
Reply to  Tõsi

siiski vara rääkida surmast. 7-8 võistkonda on võistlustules igal aastal. On leitud toetajad ja on ka pealtvaatajad. Kindlasti on see parim korralduse, pealtvaatajate rohkuse ja osavõtjate arvuga pallimängude meistrivõistlus Läänemaal. Küll see järelkasv ka tuleb…