Lotman kandideerib roheliste nimekirja viimasena riigikokku

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

aleksei_lotman

Keskkonnakaitse aktivist Aleksei Lotman (pildil) kandideerib roheliste nimekirjas riigikokku.

"Kandideerin selle tõttu, et pean rohelise ilmavaate esindatust riigikogus väga oluliseks. Kuivõrd ise meeleldi ei soovi enam pealinnas tööl käia, palusin erakonnal end paigutada nimekirjas viimasele kohale," ütles Lotman.

Erakonna Eestimaa Rohelised (EER) üleriigilise valimisnimekirja esinumbrid on erakonna esimees Aleksander Laane, talle järgnevad Marko Kaasik ja Olev-Andres Tinn. Neljapäeval valimiskomisjonile edastatud EER-i üldnimekirja järgi kandideerib 1. märtsil peetavatel riigikogu valimistel 40 rohelist, teiste hulgas ka aastatel 2007-2011 riigikokku kuulunud Valdur Lahtvee, Mart Jüssi ja Aleksei Lotman.

Tuntumatest inimestest kandideerivad roheliste ridades veel muusik Tõnu Trubetsky ja jahtkapten Mart Saarso.

EER-i hinnangul on Eesti põhiülesanne on pea 100 000 absoluutses vaesuses elavat inimest, eriti lastega pered, viletsusest välja tuua. Nad leiavad, et sündivuse suurendamiseks ja väljarände vähendamiseks on vaja kindlustunnet homse päeva suhtes.

Rohelised lubavad, et jagavad riigikokku saamisel pool erakonnale eraldatud riigipoolsest toetusest heategevuseks. Samuti lubavad nad nõustuda kõigi Eesti Keskkonnaorganisatsioonide Koja poliitikasoovitustega ja seisavad vastu tuumaenergia kasutamisele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments