Lääne praost Tiit Salumäe valiti piiskopiks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

tiit salumäe 1Tiit Salumäe. Foto: Arvo Tarmula

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) kirikukogu valis teisipäeval erakorralisel istungjärgul konsistooriumi uue koosseisu, kirjutas Postimees.

Valitud peapiiskop Urmas Viilma esitas kirikukogule kirikuvalitsuse uue koosseisu ja konsistooriumi assessoriteks valiti EELK Usuteaduse Instituudi rektor ja Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander, Viljandi Jaani koguduse õpetaja praost Marko Tiitus, Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja abipraost Tauno Toompuu ning Konsistooriumi välissuhete referent Kadri Eliisabet Põder. Konsistooriumi kantsleriks valiti konsistooriumi kantselei juhataja Ülle Keel.

Viilma tegi kirikukogule ettepaneku valida ametisse kaks uut piiskoppi. Joel Luhamets ja Tiit Salumäe jätkavad koos Einar Soone ja Andres Tauliga EELK teenimist piiskoppidena. Pärast Einar Soone piiskopiks valimist 1992. aastal on see esimene kord, kui seatakse ametisse uued piiskopid.

Möödunud aasta novembris peapiiskopiks valitud Urmas Viilma pühitsetakse ametisse küünlapäeval, 2. veebruari keskpäeval algaval missal Tallinna toomkirikus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tiitus
9 aastat tagasi

No seda ma ju tegingi ! Loe ,esitati kirikukogule kinnitamiseks!!! Peale kinnitamist saab piiskopiks. Palju õnne tarkpea.

Tiitusele
9 aastat tagasi

Enne, kui kommenteerida, võiks rahulikult ja vajadusel paar korda tekst läbi lugeda, mitte kohe ajakirjanikku sarjata.
Aga härra Tiit Salumäele soovin edu ja kordaminekuid !

tiitus
9 aastat tagasi

Kõigepealt ikka piiskopi kandidaadiks ! Peaks ajakirjanik täpsem olema, mitte pärast vabandama.