Eesti laevakaitsjate kohtuistung Indias võib toimuda kuu aja jooksul

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti suursaadik Indias Viljar Lubi avaldas lootust, et Eesti laevakaitsjate kohtuistung toimub lähema kuu aja jooksul.

Lubi vestles kolmapäeval laevakaitsjate kohtuistungi teemal meeste advokaadiga. “Eile me rääkisime meeste advokaadiga ja küsisime, kas on teada, millal võiks ülemkohus meeste kaasust arutada. Ta ütles, et kindlat kuupäeva pole endiselt fikseeritud, kuid nad loodavad, et see juhtub selle kuu jooksul,” ütles Lubi BNS-ile. “Loodetavasti me saame selle kinnituse lähiajal. Kuna pühadeperiood on läbi saanud – viimased nädalad oli ülemkohus lihtsalt puhkusel –, siis nüüd on ülemkohus taas tööd alustanud.”

India lõunapoolseima osariigi Tamil Nadu politsei arreteeris üle-eelmise aasta 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli ka 14 Eesti kodanikku. Detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Eelmise aasta 26. märtsil otsustas Tamil Nadu ülemkohtu Madurai kolleegium laeva meeskonnaliikmed kautsjoni vastu vabastada ning augusti lõpus liikus kaasus Tuticorini magistraadikohtust Madurais asuvasse Tamil Nadu osariigi ülemkohtusse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Marju Lauristin: India peab lõpetama inimõiguste rikkumise! | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] et India võimud pole juba üle aasta võimaldanud Indias kinni peetud Eesti piraaditõrjujate suhtes kohaldada kiiret ja õiglast kohtupidamist, mis on põhjustanud piraaditõrjujatele ja nende peredele suuri […]