Linnapea aasta: Urmas Sukles, Haapsalu linnapea

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kooliarutelu (20) suklesHaapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Arvo Tarmula

Mis jääb meelde lõppenud aastast ja mida tõotab uus aasta?

Aasta jäi meelde hästi – suured projektid said alguse – Vikerkaare lasteaia remont ja ristmiku ehitus. Esimene aasta oli meie põhikoolil ja ühisgümnaasiumil, muuseumide sihtasutusel. Aasta teises pooles oli tulemusrikas läbirääkimine PERHiga.

Mis veel jäi meelde – linna juubelipidu lossis, mis oli viimaste aastate südamlikum. Ise käisin kahes sõpruslinnas – nii Petlemmas kui ka Umanis – ja seal sai näha, kuidas nemad keerulistes tingimustes elavad.

Uuelt aastalt ootan, et elanike lahkumine pidurduks. See on küll pidurdunud, ei ole enam nii suur, kui oli kaks aastat tagasi, kuid siiski elanike arv väheneb. Plaanime kortermajade ehitust. Olen omanikega kohtunud ja lootus on. Haapsalu on heas mõttes pildis, siia tullakse investeerima, aga sellest täpsemalt veel ei räägiks.

Sel aastal tuleb põhikoolide ehituse ja remondi toetusmeede – teeme sellele projekti ja taotluse. Tahame teha hea projekti ja loodan, et saab remontima hakata juba järgmise aasta 1. jaanuarist, kuid pigem juhtub see mais. Sel aastal tuleb hea projekt kirjutada.

Urmas Sukles, Haapsalu linnapea

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ärni
9 aastat tagasi

Kulla linnapea! See jutt mida sa siin ajad ajab naerma. Kas sind ennast ei valda sama tunne? Vaatasin ka teie koalitsioonilepingu täitmist, millest aasta õnnestumistest või ebaõnnestumistest pole sõnagi. Isegi kui see koalitsioonilepe on kirjutatud vormis ula-mula ilma mingi konkreetsuseta (enamus punktid algavad a`la aitame, toetame jne), oleks võinud rääkida esimese valitsemisaasta tegudest. Linnapea pidas enda arvates vast õigemaks vaikida, sest sealt ei ole küll praktilisel midagi tehtud.

???
9 aastat tagasi

Suklese jutt on kui kõrvalseisja kommentaar. Minu teada on need edulood oma võitude karikasse sisse kirjutanud ikka Lauri Luik – üldgümnaasium, ristmik jpt. Olen paljude kommijatega päri, et arvestades täna Haapsalu linna tänavate ja kõnniteede halba olukorda, oleks võinud ristmiku remont piirduda riigi rahaga ainult valgusfooride ja asfaltkatte vahetusega. Selle rahaga, aga mille täna linnavalitsus pani omaosaluse alla, oleks saanud julgelt ära remontida ca 1000-1200 jm kõnniteid või paarsada meetrit korralikult sõiduteid. Kas tõesti pole selles linnavalitsuses tõelisi majandusinimesi, kes oskaks prioriteete paika panna?

kruusatee
9 aastat tagasi

kas linnapea oskab öelda mitu kilomeetrit teid on naftaga kaetud viimase 25 aastaga? , või see et meil on praegu on mõned sõidetavad teed on Putini süü?

???
9 aastat tagasi

Tegu ei olnud vast päästeoperatsiooniga, vaid näitemänguga, mille libreto kirjutas Karilaid ise. Kui Haapsalus ei tegutse enam teater Randlane, mille suretas praegune koalitsioon, siis näitekirjanikke on ikka veel…

?
9 aastat tagasi

Oot,aga kas haridusosakonna juhi päästeoperatsioon ei jäänudki linnapeale meelde?

Kätlin
9 aastat tagasi

õige. sukles oskab ehitada. õige mees ehitabki omas kodus, samas kui teised soome rotiks lähevad.

SDR
9 aastat tagasi

20 aastaga on ikka Sukles linna ülessehitanud.Tegia mees, Vahepeal oli vis ka keegi aga kes seda mäletab…

eks
9 aastat tagasi
Reply to  SDR

ta jah suur EHITAJA koos skeemitaja saarevaljaga uksteist nad vaarivad igaljuhul

feb
9 aastat tagasi
Reply to  eks

pane tähele varsti on see kamp kaubanduskeskuse ees sinu käest toetust kerjamas nagu jehoovatunnistajad.

einoh
9 aastat tagasi
Reply to  eks

just-just, aga maailmarevolutsiooni kõrval on nad ikka küki-mõki

Madis
9 aastat tagasi

Vikerkaare lasteaed saab valmis suure hilinemisega kõva ämbrikolina saatel. Kas töövõit? Kuidas seal lapsi toidetakse, pole tänaseni selge, sest köök unustati ehitada… PERH’iga ühineti erakonna survel ja isiklike tutvuste kaasabil. Iseseisvalt mõtlevad maakonnahaiglad ei ühinenud. On see võit või kaotus, selgub tulevikus. Põhikooli remont pidi valmis saama septembriks 2015. Nüüd on varajasim tähtaeg september 2016. Isegi projekti alles “tahame teha”! Jälle töövõit? Suvistel üritustel polnud viga aga mis pistmiset neil linnaga on? Rahva raha eest koos Saarevälidega Petlemmas peesitamas käimine on ka selge töövõit. Üldse ei jäänud meelde koerte-kasside skandaal ja Ülikallis Mari. Linnaraha eest endale ja Karilaiule tehtud valmisreklaam… Loe rohkem »

Madisele
9 aastat tagasi
Reply to  Madis

Olen sinuga päri. Haapsalule oli täitsa tavaline pidevate jamadega aasta, mille taga oli see, et Sukles tegi mis tahtis, kellelegi aru andmata. Ja kui midagi hapuks hakkas minema, siis muud tema suust ei kuulnud, kui õigustusi. 2013. aastal oli Suklesele suursündmuseks võimalus volikogu esimehega käia tööajal tennist mängimas. Lubas rahvale ka kajastada seda kui Karilaiult seti kätte saab. Kuna infi ei ole, siis võib arvata, et ikka veel nullipoiss ja rohkem pallipoisiks.

Andres
9 aastat tagasi

Veetorni kellad näitavad alati kl.12…

kokkuvõttes
9 aastat tagasi

Sukles, mis sellest et kõik p…es on, peaasi et võim on.

eks
9 aastat tagasi
Reply to  kokkuvõttes

talle tilgub seda rahakest,keegi ei oskagi mõelda ,kaval nagu ta on,fra mare skeemid,valgustus,jnepole pidurdunud midagi,tean kahte peret kes otsivad elukohta mujale,eks peab ju ostja leidma ja see pole kerge,kinisvaraarikad ka oma seadusemuudatused seal paika pannud,raagib kahest aastast,jobu

räägiks nii nagu asjad on
9 aastat tagasi
Reply to  kokkuvõttes

Igati nõus. Aga see võim on talle nagu lille kimp suuremate varaste poolt kätte ulatataud. Mis viga on FEB fondi ja 10mil dollari skandaali valguses ennast soojendada. Samad mehed aitasid framare abistamiseks ju pangalaenud ka veel välja ajada. Sellega loodi orja laager et kohalikke orje veel edukamalt koorida, sest töötasu ju loodud asutuses miinimumpalgast eriti ei erine. selle arvelt maksti eelmine aasta kõigile osanikele 260 000 euro dividende selle eest – loe https://online.le.ee/2014/09/24/sukles-ja-lipstok-votsid-pool-miljonit-dividende/ . Vangi tuleks panna sellised. Loodan et seda kommi siin jälle ära ei kustutata nagu Lääne elule kombeks on saanud sest ka siin kehtib hierarhia mis on… Loe rohkem »

ee
9 aastat tagasi

milles see kuritegu seisneb kui inimesed ise vabatahtlikult sellise palga eest töölelähevad? või pandi püstol kuklale ja sunniti töötukassa sabast tööle minema?
Iseasi kui rumal on ettevõtja kes teenindavat tööd tegeva isiku motiveeritust nii ebaoluliseke peab, et talle liiga väikest palka maksta. Kurb kuulda aga mitte kriminaalne. Ja lõpuks on ju sul võimalik alati ise ettevõte teha ja dividendide asemel igale töötajale neljakohaline palganumber peopeale laduda.