Jaanus Karilaid: Raivo Aeg peaks säästma kaitsepolitsei mainet

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Kooliarutelu (6) karilaid

Jaanus Karilaid ei ole rahul sellega, et endine kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg otsustas poliitikasse tulla. Foto: Arvo Tarmula.

Haapsalu volikogu esimehe ja Keskerakonna juhatuse liikme Jaanus Karilaidi sõnul loob kaitsepolitsei endise peadirektori Raivo Aegi tulek poliitikasse ohtliku pretsedendi.

„Sisejulgeolek on riikluse vundament ja on eriti ohtlik ühe väikeriigi võimekusele, kui eriteenistused muutuvad sisepoliitilise võitluse vahendiks,” ütles Karilaid. „Pole kahtlust, et Hermann Simmil oli Eestis kaastöötajad. Pole kahtlust, et IRLi elamislubade äri venelastega sai toimuda suurema ringi inimeste teadmisel,” lausus Karilaid.

Karilaidi sõnul peab eriteenistus tegutsema nähtamatult, kuid just see periood, kui Aeg peadirektori ametikohta hoidis, on täis küsimusi. „Ilmselgelt tehti sisepoliitilisi teeneid nagu 500 euro ajendil Keskerakonna büroo läbiotsimine kaamerate toetusel, aga samas loodi mainekampaaniad Eestist kui ülivõimekast julgeolekuriigist. Kahjuks oli selline eputamine enneaegne,” väitis Karilaid.

„Pühendunud tippametnikud on meie riigi üks usalduse märke. Kahju, et paremerakondade ministrid on hakanud tippametnike ametikohti jagama teenete eest poliitiliste konkurentide ahistamisel,” lisas Karilaid. "Eriteenistuse tippjuhid peaksid hoiduma poliitikasse tulemast, see vähendaks manipulatsioone kitsastest erakondlikest huvidest ja suurendaks ausa valitsemise põhimõtet,” leidis Karilaid.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
39 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
alustuseks
9 aastat tagasi

Karilaid, linna nõunik Mari-Epp Täht peaks säästma Haapsalu linnavalitsuse mainet ja ametist lahkuma.

OTT, MUNADETA KOTT
9 aastat tagasi

Isa ostis mulle ilusa elu. Saan vajadusel krediidilimiiti suurendada…

irw
9 aastat tagasi

Sukles imetleb oma olematuid saavutusi ja eitab paranoiliselt absoluutselt igat probleemi, ka tibatillukest, mille tunnistamisest võiks võitjana väljuda.

jõulukingile 17.13
9 aastat tagasi

Danilov tegi nii tööd,, et Suklesel oli suu kinni opositsioonis olles ja ei osanud millegagi turja karata. Nüüd aga üks häda ajab teist taga.

Jõulukink
9 aastat tagasi

ja mida siis Danilov suutis Suklesest paremini? peale mai ja juuni? 🙂

vastus
9 aastat tagasi
Reply to  Jõulukink

Danilov tegi töö ajal tööd, mitte ei kimanud koeraga ringi ega ajanud muid isiklikke asju. Ka ei lasknud ta oma puhkusereise ega valmisreklaame linnakassal kinni taguda. Suklesel pole linnaasjadest väga pilti eeski.

jõulukingile
9 aastat tagasi
Reply to  Jõulukink

Oled Suklese lutipudeli otsas kinni või?

kod.
9 aastat tagasi

kui oleks sina, vaataja, oleks veel hullem, sest vaataja pole kunagi tegutseja.

Vaataja
9 aastat tagasi
Reply to  kod.

No ärkasid või? Vaat mina ei taha lennata nii kõrgel, kui tiivad ei kanna, aga vaat siin mõningad ja sinusugune kah seda soovivad ja õpetavad teisi. Mida te hõljute seal kõrgustes, tulge ükskord juba maa peale tagasi.

ma usun
9 aastat tagasi
Reply to  Vaataja

et pole neid vaja tagasi siia,sellist jama nagu nemad oskavad teha,wtf

kod.
9 aastat tagasi
hea nali
9 aastat tagasi
Reply to  kod.

kas seda juttu peaks tõsiselt võtma?

Vaataja
9 aastat tagasi
Reply to  kod.

Vaatasin seda linki, no ja mida sa öelda tahad? Niikaua kui Sepik oli Kesk-i liige, oli temaga kõik OK. Kui ta välja astus, siis hakkasid kesikuid luukeresid otsima. Häbitu seesugune kamp. Ma ei ole mingi Sepiku austaja, aga vähemalt too mees ka i tegi, kui midagi ette võttis. Seda ei saa paraku Karilaiu kohta öelda. Karilaid on oma loomult rohkem torkija tüüp. Võtab sõna aktuaalsetel teemadel küll, aga mis edasi? Sinna kõik jääbki, lahendusi ei oska too mees välja pakkuda. Mida ta Haapsalu linna heaks teinud on? Kõik mida nad Suklesega teinud, mina nimetaks seda nende meeste igapäevaseks töökohustuste täitmiseks.… Loe rohkem »

Karilaidu
9 aastat tagasi

ei tasu hurjutada,ta peabki küsimusi esitama ja oma arvamust avaldama,sest,kuidas me muidu saame teda valida.Mulle tundub ta küll mõistliku mehena ja need küsimused pole ju mahategemise mõttes,vaid murest Eesti riigi pärast.Palju on veel tulemas Simme ,Dresseneid jne.,seda ei tea ju me hetkel keegi.Kui KAPOL ei lasta oma põhitööd teha,siis on häda ju meile kõigile,minuarust just sellele Karilaid juhibki tähelepanu.Minuarust oli tema see mees,kes korraldas Vabadussõdalaste näituse Haapsalus ja Kullamaal-soovitan vaadata,saab palju targemaks

eelmisele
9 aastat tagasi
Reply to  Karilaidu

Karilaiu ainus mure on pääs Riigikokku. Mingit muret Eesti riigi ega Haapsalu linna pärast ta küll ei tunne. Karilaid mitte ei korraldanud seda näitust, vaid sokutas end õigel hetkel õigete eesti meesetega pildile. Karilaiu erakond on selgelt venemaa-meelne (leping, Ukraina). Pole kuulnud, nagu jääks Karilaid nendes küsimustes eriarvamusele.

KANA
9 aastat tagasi
Reply to  eelmisele

turu peal kuulsin,et sukles ja karri olid saunas ja vedasid kihla,kumb enne saab 101 l.lli hulka

Kanale
9 aastat tagasi
Reply to  KANA

Kui selline valik, siis panustan igal juhul karri peale. Aga milline saab olema sinu valik?

Küsija
9 aastat tagasi

Vaatasin telkust AK-d ja seal näidati linnas toimunud vene laata ning sellest ka küsimus – kes oli Potsataja? Räägitakse, et olevat olnud Sukles.

masoolsiim
9 aastat tagasi
Reply to  Küsija

ei saa arvamust avaldada,sest siis juhtub nagu selle artikliga kus kirjas maasool siimust,aga jah vahel satume sõpradega siia kommentaariumi,ja ma ütlen et nalja saab alati,eks ta ise mõtleb et on age vend kui loksutab koera wiilisega………

Maris
9 aastat tagasi

Oi kui nunnu, iluspoiss Jaanus jälle tarka juttu ajamas