EKRE esinumber Läänemaal ja saartel on Helle-Moonika Helme

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

image42

Helle-Moonika Helme (paremal) on EKRE esinumber Läänemaal ja saartel. Tema abikaasa Mart Helme (vasakul) on esinumber Pärnumaal. Foto: Arvo Tarmula.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) volikogu kinnitas pühapäeval Tallinnas erakonna riigikogu valimiste nimekirja. Läänemaa ja saarte ringkonnas on EKRE esinumbriks Helle-Moonika Helme (üldnimekirjas 16.),

Talle järgnevad siin Hardi Rehkalt (36.), Urmas Selirand (46.), Elvo Leppmaa (58.), Rein Merila (74.), Meelis Malk (87.), Aivar Rohilaid (110.) ja Piret Kollo (107.). Üldnimekirjas on esikohal EKRE esimees Mart Helme, kes kandideerib erakonna esinumbrina Pärnumaal.

Erakond läheb valimistele täisnimekirjaga, ehk esitab 125 kandidaati.

EKRE esimees Mart Helme ütles nimekirja tutvustuseks, et erakonnas on mitu aastat tehtud tõsist tööd ning see tagabki konservatiividele edu eelseisvatel valimistel. "Edu mõõdupuuks meie jaoks on riigikogusse sisse saamine 6-8 kohaga," selgitas Helme.

"Edu tagab meile asjaolu, et me oleme mitmes väga olulises küsimuses ainus erakond, kes asub rahva poolel, samas kui kõik ülejäänud erakonnad kas on rahva arvamusega vastuolus või jätavad seisukoha võtmata," lausus Helme.

"Nii olime me ainsad, kes olid üheselt vastu kooseluseadusele, ainsad, kes olid kategooriliselt vastu Eesti-Vene piirileppele, ainsad, kes reservatsioonideta olid vastu Kreeka võlgade maksmisele, neid teemasid on teisigi. On ütlematagi selge, et me oleme ainus riigikogu väline erakond, kelle on võimekus murda seekord riigikogusse, et segada kartellierakondade mängu," lisas ta.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
luusers
9 aastat tagasi

See kodanik ,kes minu postitusele vastas on küll väheke tinistatud ! Ei ole ma homo ega irl-i suuvooder. Soovin vaid seda, et avaksite oma silmad ja ei vinguks oma riigi kallal. Tehke üks ettevõte mis lubaks oma elu elada, kuid tundub ,et selleks sul puudub vaimne võimekus. Sellegi poolest edu arenemisel!

Siiani
9 aastat tagasi

olen valinud refi, nüüd enam mitte. Kõrini pentus-rosimannuse AS ist Eesti vabariik.

nomis
9 aastat tagasi

Edu Helmedele.

@ luusers
9 aastat tagasi

Et sugulased ei tohi valimistest osa võtta või? Keegi tarkpea kaebles ka eelmiste valimiste aegu, et ,,näe isa ja poeg”. Tegemata väljagi, et nemad ka ilusti oma varivalitsuse avalikkusele avaldasid. Ehk mingit onjupojapoliitikat kuskil ole ja kõik on valijate endi kätes. Sellest rääkimata, et mõlemad on ka häältemagnetitega oma erakonna raudvara. Mis üldiselt sugulussidemetesse puutub, esiteks on tegu usaldussuhtega, mis oma poliitikat tugevdab ja teiseks on ka täiesti loomulik, kui sama maja inimesed jagavad samu väärtusi. Sinu kriitika on….otsesõnu öeldes d*biilne. Ilmselt mõni homo või irlitsik jälle siin. Mardi abikaasal suuremasi tuntust ei ole ja ilmselt tema osalemine on kantud… Loe rohkem »

luusers
9 aastat tagasi

Kuidas võtta tõsiselt sellist poliitilist rühmitust, kes trügib võimu(raha) juurde terve perekonnaga. See neile ka kätte maksab !

luuserile
9 aastat tagasi
Reply to  luusers

Sa pead silmas Savisaare dünastiat või Pentuseid või Kallaseid või … ?

Arvi
9 aastat tagasi

Samas luik naerab selle jutu peale koos tiidusega veetorni ees.