Video: Haapsalu promenaadil möllavad lained

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

promenaadi lained

Promenaadilt kuiva jalaga läbi ei saa. Foto: Arvo Tarmula.

Vahepeal nõrgenemise märke näidanud torm kogus täna õhtuks taas jõudu, mis tähendab, et meri ajab mitmel pool üle kallaste.

Laupäeval veidi peale kella 18 ei olnud võimalik läbida tavalise kõrgusega kummikutega Jaama oja jalakäijate sillast Fra Mare spaani viivat teed.

Kõige raevukam oli meri aga kella 19 paiku Haapsalu promenaadil, kuhu paiskusid merelained, mis tõid endaga kaasa jäätükke. Jääd ei olnud promenadil lainetavas vees hästi näha, mis tähendas, et eksisteeris oht kukkuda, kui kogemata mõnele suuremale jäätükile peale astuda.

Jäätükkide kuhjumist rannikule oli näha ka Rohuküla sadamas. Väinamere Liinid teatas, et tormi tõttu jäävad ära nii laupäeva õhtul kell 23 Rohukülast väljuma pidanud kui ka pühapäeval Heltermaalt kell 08.30 väljuma pidanud reisid.

Kella 19 ajal oli riigi ilmateenistuse andmetel veetase Haapsalu sadamas 86 cm üle keskmise. Praeguseks on see aga langenud juba 9 cm võrra, olles seega 77 cm üle keskmise.

Video: Juhan Hepner.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
infohuviline
9 aastat tagasi

sooviks teada muusika nime mis taustaks.

Terviseedendaja
9 aastat tagasi

Pühapäeva homikul kõik see mees ravimudasse suplema Promenaadi jalutuskäigu rajale. Tasuta tervis ja väga hää liigese ravim.

haapsallane
9 aastat tagasi

Vägev, sellist vaatepilti näeb Haapsalus harva. Torm on meie madalale seisvale lahele kasulik ja värskendav nähtus.