Oru kooli ja Lääne-Nigula volikogu juht Andres Kampmann kandideerib Keskerakonna nimekirjas

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

kampmann

Lääne-Nigula volikogu esimees Andres Kampmann kandideerib riigikokku. Foto: Arvo Tarmula.

Hiiu-Lääne-Saare regioonis on Keskerakonna esinumbriks riigikogu liige Enn Eesmaa, kellele järgnevad Haapsalu volikogu esimees Jaanus Karilaid ja endine Saaremaa ajakirjanik Janne Nurmik.

Üllatuslikult on 4. kohal Lääne-Nigula volikogu esimees ja Oru kooli direktor Andres Kampmann, kes kandideerib Keskerakonna nimekirjas, kuid parteisse ei kuulu.

„Riigikokku kandideerimise mõte hakkas idanema 2012. aastast, kui hakkasid pihta haridusreformid, millega ma ei saa nõustuda. Lõplik „jah“ tuli 2014. aasta detsembris,“ märkis Kampmann. Kampmanni sõnul on tema jaoks tähtsaimaks küsimuseks haridusvaldkond. 

„Ma ei saa olla rahul ja nõus viimaste valitsuste tegutsemisega. Haridussüsteemis puudub pikaaegne eesmärk ja perspektiiv. Hariduses ei ole stabiilsust. Häirib, et õpetajate palgaküsimusest on saanud „lehmakauplemine“ ja see on õpetajatele muutunud piinlikuks teemaks,“ lausus Kampmann.

„Viis aastat volikogu esimehena ning olles omavalitsuste ühinemise üheks algatajaks, on minule oluline teema riigi- ja haldusreform. Seisan ka võimaluse korral traditsiooniliste pereväärtuste eest. Vastuvõetud kooseluseaduse metoodika ja sisu ei ühti minu õiguskäsitlusega,“ selgitas Kampmann.

Keskerakonna nimekirjas kandideerimise põhjuseks on Kampmanni sõnul asjaolu, et teised erakonnad, kes on pikka aega moodustanud valitsusi, ei ole siiani suutnud lahendada hariduse probleeme ning luua seal süsteemsust.

„Hetkel ei ole minu jaoks ühtegi erakonda, kus ma tunneksin äratundmisrõõmu. Keskerakonnas on praegu kõige vähem häirivaid asjaolusid,“ ütles Kampmann. Tema sõnul on 4. koht nimekirjas parteitu kandidaadi jaoks päris hea positsioon.

Keskerakonna Lääne-Eesti ringkonna nimekirja tagumise poole moodustavad endine Kärdla linnapea Ants Vahtras, Kuressaare linnavolikogu liige Mart Mäeker ja Kuressaare Ametikooli õppealajuhataja Harald Tõru.

Nimekirja viimasel kohal on tuntud kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa.

Praeguseks on oma üldnimekirjad avalikustanud IRL ja Reformierakond. Keskerakond ja sotsiaaldemokraadid peaksid seda tegema lähiajal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
.........
9 aastat tagasi

Kitsepapa alias Andres Kampmann?Aare Vaalmaa näis täiesti usutav veel,aga teised kah riburadapidi,tehke enne oma kambaga enne midagi korralikku ära,kui esinema tulete!

Karla
9 aastat tagasi

Egas muud kui härra Karilaiule hääli püüdma, et härra saaks Toomepeale koguneda ja Haapsalust sääred teha!

Hästi
9 aastat tagasi

sobib ju kokku nädalakoomiksiga ,,kits kärneriks,,!

Eedu
9 aastat tagasi

Pole midagi Kampmanist kuulda olnud,siis küllap on edutatud valla oma töötajate poolt.Mida te õige mõtlete endast,Lääne-Nigula??

Ega
9 aastat tagasi

see pole mingi uudis,et Läänemaal hariduselu on mõlemist jalast lombakas,mõeldakse ennast nii väikeseks ja väetikeseks,et tahetakse kõik ära kaotada,Taebla keskkool kinni,Lihula kinni,Risti,Palivere kinni jne.Pole poliitikuid,kes Läänemaa eest seisaksid,kes rahva eest seisaksid.Hetkel on ainus,kes poliitiku mõõdu välja annab Jaanus Karilaid,ta vähemalt julgeb Läänemaa eest seista.Mida hr.Kampmann teeb ei tea,sest siiani pole tast kuulnud ei sooja ega külma.

Pets
9 aastat tagasi

Paras huumor,kui kõik poolt hääletavad,direktor üksi vastu.Lubage kahelda mõistuses!Erapooletuks jäämine tähendab samuti protesti.Kui ei soovi end käetõstmisega ametist välja hääletada,siis jääb üle kompromiss.Sest kool on üsna üksi jäetud olnud.Pole ju ometi loogiline tugeva gümnaasiumi hääbumine.

kodanik
9 aastat tagasi

Mägi oli nõus, sestap hääletas. Mägi ei olnud ju vastu, vaid sai aru reaalsusest.

Kätlin
9 aastat tagasi

Just, mina valiks ka Jaanus Mägi. Kampmann hääletas ju normaalse hariduskorralduse vastu LN vallas. Toredad hariduselu edendajad küll.

Ei,
9 aastat tagasi

Kampmanit mina ei vali.Kui Jaanus Mägi juhtumisi peaks kandideerima,siis teda just.

Vaata
9 aastat tagasi

aga vaata,nüüd on siis mees üllas!Vallavolikogus rääkis teist juttu hoopis ja tõstis kätt nagu kõik teised….