Ilmateenistus: Pärast lõunat paisub tuul tormiks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Riigi ilmateenistuse andmetel jõuvad tugevamad tuuleiilid kohale täna pärastlõunal, veetase peaks kõige kõrgema olema õhtul.

Täna keskpäevaks tugevneb edelatuul puhanguti 25 m/s, pärast lõunat paisub tuul kiiresti tormiks, puhangud ulatuvad 28-32 m/s.

Õhtul pöördub tuul saartest alates läände ja loodesse ning püsib tormisena — puhangud ulatuvad 28-32 m/s. 3. jaanuaril jätkub lääne- ja loodetuule torm — rannikul ulatuvad puhangud 28 m/s, Saaremaa läänerannikul, Hiiumaal ja mandri looderannikul kuni 32 m/s.

Täna õhtuks prognoositakse veetaseme kõrguseks 90-120 cm, Soome lahe idaosas kuni 140 cm, Pärnu lahes ja Liivi lahe idarannikul 150-160 cm üle keskmise. Pärnu lahes pole välistatud ajavahemikul kell 20..22 lühiajaline tõus kuni 170 cm-ni üle keskmise, ületades sel juhul kriitilise taseme.

Läänerannikul vesi juba tasapisi tõuseb. Täna keskpäeval oli Haapsalus veetase 50, Rohukülas 54, Virtsus 61 ja Dirhamis 44 cm. Eesti meretaseme infosüsteemi prognoosi järgi tõuseb Rohukülas veetase kuni 90 cm ja kõrgeim peaks see olema täna õhtul kl 17 paiku.

Haapsalu puhul peetakse eriti kõrgeks merevee tasemeks, millest alates on karta rannarajatisete üleujutamist ja vee tungimist linnatänavaile 140 cm ja kõrgem üle keskmise.

Rohuküla veetaset — nii reaalset kui ka prognoositavat on võimalik jälgida meretaseme infosüsteemis.

Haapsalu, Virtsu ja Dirhami veetaset jälgida Riigi ilmateenistuse kodulehel. Seal uuenevad andmed igal täistunnil.

Arvo Tarmula jäädvustused 2. jaanuari hommikust

IMG_5686 IMG_5688 IMG_5698 IMG_5699 IMG_5701

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments