Majavärvijad said preemiat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Haapsalu linnavalitsus valis välja neli „Värvilise Haapsalu” konkursi võitjat ja premeeris igaüht 125 euroga.

Selle aasta “Värvilise Haapsalu” preemiad läksid puitmajade värvijaile. „Kõik olid tublid, nii et pingerida nende vahelt otsida ei maksa,” ütles Haapsalu linnaarhitekt Anu Joost.

Nii nagu viimastele aastatele iseloomulik, oli tänavugi konkursist vähe osavõtjaid, nentis Joost. Konkursil osalemise soovi avaldas 11 inimest, aga mõnel neist oli värvimine pooleli ja mõni ei jõudnud alustada.

Haapsalu Uus-Sadama 11 elamu, mis omal ajal ehitati ümber arhitekt Villu Rohtla projekti kohaselt, tegi sel aastal läbi suurema uuenduskuuri. Maja sai uue värvi, vahetati välisvoodrit ja vaatetornikesel olev silm-aken lõi jälle särama.

Mihkli 6 omanik võttis samuti ette suhteliselt suure mahuga hoone välisvärvi uuendamise ja sai sellega hakkama. Värvitoone ei olnud vaja muuta.

Õhtu kallas 7 majaomanik on samuti hoolas ega ole lasknud majal käest ära minna. Erksa tooniga puithoone köidab pilku isegi Paralepa rannast vaadates.

Koidu 2 on kõrge viilkatusealuse katusekorrusega pereelamu, mida suvel õunapuude vahelt eriti ei märkagi. See maja sai nüüd värske ja veidi heledama sooja tooni.

Kolm maja – Uus-Sadama 11, Õhtu kallas 7 ja Mihkli 6 – asuvad miljööväärtuslikul alal. “Iga maja räägib majaomaniku maitsest, tema huvist ja hoolest oma elamu vastu,” ütles Joost. “Tänavu auhinna saanud majad kiidavad nende omanikke.”

„Värvilise Haapsalu” konkurss käib 2001. aastast. Konkursil osalejaile jagatud soodushinnaga värvide toel on selle aja jooksul värvitud üle saja maja. Konkursi statuut lubab osaleda ka neil, kes on varemgi osalenud ja saanud preemia.

Konkursi eesmärk on parandada Haapsalu ilmet ning ergutada majaomanikke korrastama ja värvima oma hooneid ja piirdeid. Konkursil osalejad saavad soodushinnaga osta hoone välisvärvimiseks värvi firmadelt, kellel on linnavalitsusega sellekohane kokkulepe.

“Värvilise Haapsalu” konkursi tänavused võitjad. Fotod: Arvo Tarmula

Hilja Kuusepuu – Mihkli 6
Hilja Kuusepuu – Mihkli 6
Marika Rebane – Koidu 2
Marika Rebane – Koidu 2
Marje Rohtla – Uus-Sadama 11
Marje Rohtla – Uus-Sadama 11
Zemfira Tammik – Õhtu kallas 7

Zemfira Tammik – Õhtu kallas 7

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
HRT
9 aastat tagasi

Tore!