Haapsalu eakad saavad ka tuleval aastal tasuta bussisõidu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu linnavalitsus pikendab firmaga M.K.Reis-X sõlmitud lepingut, et linna pensionärid ja puudega inimesed võiksid linnaliinibussis tasuta sõita.

Esialgu pikendas linnavalitsus lepingut veebruari lõpuni, sest uue aasta eelarve ei ole veel vastu võetud, aga linnaeelarve eelnõu on arvestanud terve aasta rahaga.

Linnavalitsus maksab bussifirmale 5138 eurot kuus, aastas teeb see ligi 62 000 eurot.

Tasuta sõidu õigus on Haapsalu linnas 2376 pensionäril ja puudega inimesel. Nii palju on linnavalitsus sel aastal välja andnud sooduskaarte.

„62 000 võib suur arv olla, aga ühe sooduskaardi välja võtnud inimese kohta teeb see 2 eurot kuus,” ütles Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare. „Kui sellega saab inimesele anda turvalisuse ja vabaduse liikuda, on see hästi saadud.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vanapapi
9 aastat tagasi

Linnaviletsus tollal ise käis peale, et võta, võta!Äkki läheb kunagi vaja. Aga pole vaja läinud.

Vanapapi
9 aastat tagasi

Ka mul peaks selline tõend kusagil vedelema. Pole aastaid mitte ühtegi korda kasutanud. Mitte ühtegi!

Eks me
9 aastat tagasi

…kõik saame vanaks,nagu ütleb üks laul. Ja need vanad on praeguste ütlejate emad-isad. Aga tundub,et mõned emad-isad pole viitsinud oma lapsi kasvatada,mis on väga piinlik.Enamik inimesi saab õnneks aru,et meie pensionid on väga väikesed. Või kui praegu ei saa aru,siis ise pensionisente lugedes kindlasti…

Pensionär.
9 aastat tagasi

Noored virisejad elagu ka nii vanaks ja kas siis ka vinguvad!? Igaks juhuks pole küll mõtet sooduskaarti võtta. Kui aga elad linna ääres, tervis nadivõitu ja liikuma pead, on kaart väga tänuväärne. Aitähh linnavalitsusele.

oss
9 aastat tagasi

Ärgu siis võtku igaks juhuks.

Marta
9 aastat tagasi

Minu ema võttis kaarti (no igaks juhuks), aga pole kordagi bussiga sõitnud

Ille
9 aastat tagasi

Ja millal õpilased jälle soodustust saama hakkavad? Kas ei võiks äkki nii teha, et kui eakas ise sooduskaarti ei kasuta, see õpilasele anda? Männiku tee äärest on pimeda ja libedaga päris pikk maa hommikul algkooli kõndida…

!
9 aastat tagasi

Hakkab pihta! kunagi pole nad rahul.

ätt.
9 aastat tagasi

Kas Linnavalitsus maksab konkreetsete sõitude arvu või väljaantud sooduskaartide järgi ? Näitaks mina isiklikult olen mitme aasta jooksul ainult 4 korda soodustust kasutanud ja nii mõnigi peale minu ka.